Ağrı Taşlıçay Aşağıtoklu Köyü

Ağrı Taşlıçay Aşağıtoklu Köyü

Aşağıtoklu Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aşağıtoklu, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 34 km, Taşlıçay ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkı, Karapapak/Terekeme Türklerinden ve kürtlerden oluşmaktadır.

Köyün tarihi roma imparatorluğuna dayandığı araç-gereçlerden,zıynet eşyalarından tespit edilmiştir.1071 yılında yapılan Malazgirt Savaşıyla Anadolu'nun kapısı Türklere açılınca bölge Büyük Selçuklu devletinin hakimiyetine geçmiştir.Daha sonra Osmanlı hakimiyetine katılmıştır.1877-78 Osmanlı Rus harbi nedeniyle köyde ve bölgede rus mezalimi yaşanmış ve bu durum 1.Dünya Savaşı yıllarında da devam etmiştir. Köyün gelenek, görenek ve [yemekleri]keledoş]avsir xaşil ve xengel yemekleri vardır. Köyde Kürt nüfusu fazla olmakla birlikte bir kaç Azerbaycan Türkleri ve Karapapak/Terekemeler yaşamaktadır.Geleneklerine sahiptirler. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit [[telefon]vardır]ayrıca 15 02 2008 tarihinde faaliyete giren taziye evi vardır. istanbul samandıra da {07]07]2008} tarihinde faaliyet gösteren aşağıtoklu köyü dayanışma ve yardımlaşma derneğı kurulmuştur.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.