Ağrı Taşlıçay Dilekyazı Köyü

Ağrı Taşlıçay Dilekyazı Köyü

Dilekyazı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Dilekyazı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köydür. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ağrı il merkezine 34 km, Taşlıçay ilçesine 6 km uzaklıktadır. Murat Nehrinin oluşturduğu ovaya hakimdir. Düz ve sulak araziye sahip olup oldukça verimli toprakları bulunmaktadır.  Köyün eski (Kürtçe)adı GREŞERA Köyüdür. Daha sonra değişiklikle Dilekyazı Köyü Adını Almıştır.

Köyde genel olarak Doğu Anadolu Kültürü hakimdir. Bunun yanında özellikle bayram yas ve düğün zamanlarında birlikte olma duygusu hakim olur. buda köydeki bazı sorunlar olmasına rağmen bu duygu birlikteliği bozmamaktadır. Köy 40 haneden oluşmaktadır. Köyün halkı akrabadır. Köyde başlıca beş aile bulunmaktadır. Bunlar: Musa, Elbari, Emer, Ahmed, mecid aileleridir. ve bu aileler arasında kan bağı bulunmaktadır. Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardırkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum