Ağrı Taşlıçay Yukarıdüzmeydan Köyü

Ağrı Taşlıçay Yukarıdüzmeydan Köyü

Yukarıdüzmeydan Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yukarıdüzmeydan, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 42 km, Taşlıçay ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kar bi yağdımı bi daha ilkbahara kadar toprak gözükmez. kısaca isminden anlaşılacağı gibi düz ve geniş bir ova olmasından dolayi bu isim konulmuştur, yükarı düzmeydan köyunde 3, kabile bulunmaktadir şekı avasi vede zeyiddin kabilesi vardir, şu an taşlıçayın büyük kabilesi olan pileki koluna mensup şeki aşireti hakim. Şekiler ise civar köylere örnek saygili vede hoşgürulu bir şirin köyun temsilcisidirler, genelikle çevre köylerde meydana gelen özucu olayları yatıştırmak ve barıstirmakla örnek bir köy halkıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. fakat aynı zamanda taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.orta okula giden öğrenciler ilçeye gidiyorlar. Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat yetersizlikten dolayı sular çoğunlukla akmaz. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak . Sağlık ocağı vardır fakat kullanılmıyor(virane halde).köyün 5-6 tane arabası olduğu için pazar günleri hariç her gün ilçeye ulaşım vardır. Köye ulaşımı sağlayan yolun 7 km si asfalt tır.geri kalan 5 km toprak olup köyde elektriksabit ve cep telefonu,internet vardır.köyün yardım faaliyetlerini genelde jandarma komutanlığı sağlamaktadır.CAMİİ'Sİ GÜZELDİR.CAMİİ LOJMANI KÖY EVLERİNE GÖRE GÜZELDİR(çatılı,pimapenli,3 büyük odalı,tuvalet ve banyolu,geniş bahçeli)

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.