Ağrı Tutak Burnubulak Köyü

Ağrı Tutak Burnubulak Köyü

Burnubulak Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Burnubulak, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 62 km, Tutak ilçesine 22 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Ancak tarım alanlarının dar olması ve buna bağlı olarak hayvancılığın gelişmemesi iktisadi anlamda köy halkının gelir seviyesinin düşük olmasına neden teşkil etmiştir.Bunun sonucunda oluşan konjoktörel iç göçler tarım ve hayvancılığı dahada olumsuzlaştırmıştır.

Aile planlamasının düzensizliğinden dolayı aileler kalabalık geniş aile yapısındadır. Doğal olarak buda ailenin refah seviyesinin düşmesine önemli bir diğer faktör olmaktadır. Bu genel tablo karsında aileler geçimlerini karşılamak için çocuklarının eğitimlerini yarıda bıraktırarak iş hayatına girmelerine yol açmaktadırlar. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi 2007 yılında faaliyete girmiştir ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
3
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.