Ağrı Tutak Esmer Köyü

Ağrı Tutak Esmer Köyü

Esmer Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Esmer, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 49 km, Tutak ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy arazisinin çoğu mera olmakla birlikte köyün yakın arazileri sulaktır. piknik ve mesire alanı olarak ağrıda ilk tercih edilebilecek yerlerdendir. murat nehri köyün yaklaşık 500 mt yakınından geçer. nehirde bir geçit, şelale ve hemen altındaki derin gölü takiben inanilmaz güzellikteki kanyon göze çarpar. yüksekliği yer yer 70 mt'yi bulur (kayabaşı). köyden erzurum ve muş'a kestirme yollar vardır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Ama kışın ağrı il merkezine oranla daha sıcak olabilmektedir. yazları ılık ve kurak olsa da, sadece yaz denebilecek dönem birbuçuk aydır. 15 hazirandan itibaren güneşin sıcaklığı hissedilir. ağustos ayı başlangıcıyla artık yeşil alan yok denecek kadar azalıp yerini sararmış otlara bırakır. ki sonbaharın geldiği söylenebilir.

Bölge, iklimi itibarıyla yoğun kış hazırlığı gerektirir. 20 ekim itibarıyla geldiği kabul edilen kışın bitişi mayıs ortalarıdır. Köy halkı, Karapapak Türklerinden oluşmaktadır. 93 harbi sonrası Kafkasya'dan göçlerle gelenlerin kurduğu köyün ilk yerleşimcilerinin, Hamidiye tabyası komutanlarından bahadırların dedesi, kahraman bey olduğu bilinir.Geleneklerine sahiptirler. Karapapak Türkleri Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyde, İlkokul vardır , taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.