Ağrı Tutak Geçimli Köyü

Ağrı Tutak Geçimli Köyü

Geçimli Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Geçimli, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 60 km, Tutak ilçesine 20 km ve Ağrı-Bitlis karayoluna 4 km uzaklıktadır. Tutak ovasında Murat ırmağı havzasında düz tarım arazisinden oluşan köy arazisi buğday ,arpa , şeker pancarı yetiştirmeye elverişlidir.  Köyde 1 ilkokul olup okul 3 derslik 3 öğretmen ve 52 öğrenciyle eğitim hayatına devam ediyor. Ortaokul için köyün çocukları 6–7 km ötedeki köylere gidiyor. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Bahar ayları köyün etrafındaki çayın taşması sonucu sular köyün içine kadar gelir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün gençlerinin çoğu batı illerinde tarım alanının dışında çalıp ailelerine ekonomik gelir sağlamaktadırlar. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. . Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol hala şosedir köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy yolu gayet düzgündür. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
1
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.