Ağrı Tutak Yayıklı Köyü

Ağrı Tutak Yayıklı Köyü

Yayıklı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yayıklı, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Yayıklı köyü Tutak ilçe merkezine 6 km, Ağrı il merkezine 46 km uzaklıktadır. Köyde Karapapak kültür, gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yayıklı köyünün eski adı Ohan'dır. Daha sonra Yayıklı olarak değiştirilmiştir.

Köyde hayvan çok olduğu için sütte çok olur, bunun için her gün yayık yayıp yağ çıkarılırmış, köyün adı da bu nedenle Yayıklı olarak konmuştur. Yayıklı köyü 1879 yılında Kars ilinin Arpaçay ilçesinden buraya gelen Karapapaklar'ın yerleşimi ile kurulmuştur. Köyde bulunan boncuk ve kemiklerden köyde yerleşik hayatın milattan önceki dönemlere kadar uzandığı düşünülmektedir. Köyde hala eski harabeler, öbekler ve etrafı taşlarla çevrili yıkıntılar vardır. Köy halkı Karapapaklardan oluşmaktadır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.