Ahef: “Hiçbir Kurum Sağlık Bakanlığı’na Danışmadan Sağlık Raporu Talep Etmemelidir”

Ahef: “Hiçbir Kurum Sağlık Bakanlığı’na Danışmadan Sağlık Raporu Talep Etmemelidir”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, farklı kurumlar tarafından istenen sağlık raporlarının tüm sağlık kurumlarından iş yüküne yol açtığını belirterek, “Hiçbir kurum Sağlık Bakanlığı’na danışmadan sağlık raporu ...

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, farklı kurumlar tarafından istenen sağlık raporlarının tüm sağlık kurumlarından iş yüküne yol açtığını belirterek, “Hiçbir kurum Sağlık Bakanlığı’na danışmadan sağlık raporu talep etmemelidir” dedi.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu kurumlar tarafından sağlık raporu için yönlendirilmenin Sağlık Bakanlığı rehberliğinde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Dernekten yapılan açıklamada, “Kurumlar yeni bir iş başvurusunda, bir kursa kayıt olurken veya bir çalışanının görevlendirileceği iş ile ilgili raporlar talep ediyor. Oysa bu raporlar Sağlık Bakanlığı ile koordineli talep edilen raporlar değil. Kurumlar tamamen kendi inisiyatifleri ile talep ediyor ancak bu raporların neye göre verileceği, değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, bir kişinin o işe uygunluğunun olup olmadığı tam olarak belirlenemiyor. Böylelikle bu raporlar formaliteden ibaret ve amaca hizmet etmeyen kağıtlar oluyor. Aynı zamanda hem kişilere zaman kaybı hem de Aile Sağlığı Merkezleri’nde niteliksiz bir yoğunluğa sebep oluyor” denildi.

AHEF: “Hiçbir Kurum Sağlık Bakanlığı’na Danışmadan Sağlık Raporu Talep Etmemelidir”
Sağlık raporu istenmesinin nedeni ve hangi mevzuata uygun olarak isteneceği açıkça ifade edilmeli diyen Dr. Özlem Sezen, sağlık raporunun gerekliliğinin sorgulanmasının altını çizerek, “Sağlık Bakanlığı sağlık raporu talebini olumlu bulduğu taktirde mevzuatta açıkça belirtilmeli ve bilimsel algoritmalar hazırlanmalıdır” dedi. Özlem Sezen, AHEF olarak bu mevzuatta geçerliliği olmayan yönetmeliğin iptali için dava açılacağını da sözlerine ekledi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.