Aile Hekimlerinden Kızamık Aşısı Çağrısı!

Aile Hekimlerinden Kızamık Aşısı Çağrısı!

Türkiye’de İstanbul’da ve diğer şehirlerde artışa geçen kızamık vakalarına karşı aile hekimleri ailelere, çocukların kızamık salgınından korumaları için yüzde 95 oranında etkinliği olan aşıların yaptırılması için ‘aşı...

kızamık aşısı

Türkiye’de İstanbul’da ve diğer şehirlerde artışa geçen kızamık vakalarına karşı aile hekimleri ailelere, çocukların kızamık salgınından korumaları için yüzde 95 oranında etkinliği olan aşıların yaptırılması için ‘aşı çağrısı’ yapıyor. Toplumda gittikçe artan aşı karşıtlığının sonucu olarak kızamık vakalarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, aşının önemine dikkat çekiyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK)  kızamık salgını riskine karşı uyarılarına devam ediyor.

Kızamık Akut Dönemde Ölüme ve Sakatlığa Neden Olabiliyor

TTB AHEK, “kızamık akut dönemde zatüree, ensefalit, menenjit, orta kulak iltihabı gibi ölüme ve sakatlığa neden olan komplikasyonlar yanında SSPE gibi öldürücü geç dönem sekellerine yol açar. SSPE aşısız ve yeterli antikor seviyesi elde edilmemiş çocuklarda görülmektedir. Ağır ve ölümcüldür” açıklamasında bulunarak, vatandaşları aile hekimleri ile iletişime geçmeleri ve çocuklarının kızamık aşısını yaptırmaları için  çağrı yaptı. 

ASM’lerde Aşılar Ücretsiz!

TTB AHEK, “İstanbul başta olmak üzere kızamık vakaları salgın yolunda!” paylaşımında bulunarak, “Sağlık Bakanlığından şeffaflık ve vaka sayılarının açıklanmasını bekliyoruz. Çocuklarımızın aşıları Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kayıtlı olduğunuz aile hekimi ile iletişime geçiniz” açıklaması ve çağrısında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.