Akçakoca Beyhanlı Köyü

Akçakoca Beyhanlı Köyü

Beyhanlı Köyü haberleri, Akçakoca Beyhanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beyhanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Düzce Köyleri Arasında yer alan Beyhanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akçakoca Beyhanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyhanlı köyü son dakika gelişmeleri, Beyhanlı köyüne özgü yemekler, Akçakoca Beyhanlı köyünün tarihi, Beyhanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyhanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beyhanlı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyhanlı Köyü Resimleri ve Beyhanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akçakoca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçakoca Düzce Arası Kaç Km? Akçakoca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Akçakoca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Akçakoca Beyhanlı Köyünde doğan biri var mı? Akçakoca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beyhanlı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür.

İlk gelen aşiret üyeleri Altunçay köyüne yerleşmişlerdir. Diğer kolu da Akçakoca'nın Çayağzı Köyüne yerleşmişlerdir. Orhan Gazi Bey orada konaklamış, bir de kendi adını taşıyan Orhan Gazi Camii'ni yaptırmıştır. Önceleri bölge Rumlarınegemenliği altında olduğu bilinmektedir. Orhan Bey bölgeye hakim olmak, asayişi sağlamak amacıyla aşiret üyelerini yerleştirmiştir. Beyhanlı Köyüne ilk olarak Davut Ağa ve Oğulları (Ali, Osman ve İlyas). Bugün köyde yaşayanlar çoğunlukla "Davutoğlu Ali" ve "Davutoğlu Osman" kolundan gelen ailelerdir. Köy bu iki koldan çoğalmıştır. Ayrıca damat alarak çeşitli dönemlerde  çoğalmaya devam etmiştir. 1968 yılına kadar Çayağzı Köyü Muhtarlığına bağlıydı. Köyün büyük çoğunluğu BülBül soyadını taşımaktadır. Diğer aileler dışarıdan göç ve damat girme yoluyla gelmiştir; Çengel Ailesi (Türkmen kökenli sonradan yerleşmişlerdir), Kıyak Ailesi (Akkaya Köyünden gelmişlerdir), Karakış Ailesi (Arnavut), Gönül Ailesi (Bulgaristan göçmeni), Demir ailesi, Bozkan Ailesi ve Ateşli Ailesi (Çayağzı Köyünden gelmişlerdir). Denize yakınlığı ve temiz havası sayesinde halen göç almaktadır.

Tüm köy halkı Müslüman-Manav örf ve âdetleri yaşatmaktadır. Keşkek, Kulak adı verilen yoğurtsuz bir mantı, taş fırınlarda pişirilen ekmeği vs. yemekleri mevcuttur. Köy halkı misafirperver bir yapıya sahiptirler.

Düzce iline 40 km, Akçakoca ilçesine 11 km ,Zonguldak'ın Alaplı ilçesine 12 km.Kdz.Ereğli ilçesine 32 km. uzaklıktadır.Bu özelliği nedeniyle emekliler, iş adamları, memurlar vs. tarafından yeni bir yaşam alanı olarak görülmektedir.Yazlık ev yapımında son yıllarda büyük hız kazanmıştır. Köy merkezinin denize uzaklığı 1 km.dir.Yüksekte bulunması sebebiyle manzarası ve havası eşsizdir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi genelde tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ancak son yıllarda fındığın para etmemesi sebebiyle halk yeni arayışlar içine girmiştir.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır.Taşımalı sistem kullanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak ptt dağıtıcısı her hafta dağıtım yapmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Aile hekimi Murat TUZCUOĞLU her hafta pazartesi günü köye gelmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.internet kullanımı da yaygınlaşmıştır.Köy içi yollar parke taş ile kaplıdır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.