Düzce Samandere Köyü ve Şelalesi | Belgesel

Düzce Samandere Köyü ve Şelalesi | Belgesel

Düzce ilinin güneydoğusunda, şehir merkezine 26 km. uzaklıkta yer alan bir köyümüzdür. Size tanıtmak istediğim Bu köyün adı Samandere'dir. Bu köy Şelalesi ile ün salmıştır. Bu güzellik Samandere Köyü sınırları içinde bulunmaktadır.

Düzce ilinin güneydoğusunda, şehir merkezine 26 km. uzaklıkta yer alan bir köyümüzdür. Size tanıtmak istediğim Bu köyün adı Samandere'dir. Bu köy Şelalesi ile ün salmıştır. Bu güzellik Samandere Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Tabiat olgusunun çok güzel olması ve köy halkının sıcak ilgi ve konukseverliği İç turizmdeki payını da çok büyütmüştür.

Şelalenin çevresi, Çevre ve Orman Bakanlığınca 19 Aralık 1988'de Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı olarak tescil edilmiştir. 10 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Bu yörede, anıt ağaçlar vardır. Bu çevre Zengin ve ilginç bir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesinde, ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır.

Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir. Tabiat harikası olan Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su ve orman kuşlarının sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.

Not: Bu belgeselim daha önce de yayında idi. kullandığım fon müziklerinin sahipleri tarafından telif hakkından dolayı Dünya genelinde yayın kısıtlamasının gelmesi nedeniyle, Belgeselimi tekrardan fon müzikleri YouTube şirketinin onay verdiği müzikler kullanılarak , hepsi tarafımca değiştirilerek tekrar yayına alınmıştır.

Düzce province in the southeast, 26 km from the city center. from  Our village is situated one. I want to introduce to you the name of this village is Samandere. This village is renowned Waterfall release. It is located within the boundaries of beauty Samandere village. Is very nice and warm attention of nature and hospitality of the villagers phenomenon has grown so much in the share of domestic tourism. The area around the waterfall, the Ministry of Environment and Forest Falls Samandere December 19, 1988 was registered as a Natural Monument. It covers an area of ​​10 hectares. In this region, there are ancient trees. This environment has a rich and interesting vegetation. In Samandere Falls, strongly flowing water through the trees, is the source of almost won in the deep rocky witch poured into white foam. In the rock behind the waterfall, a search for lost water continues to flow out Taking a little cave with naturally occurring again in the future. Natural wonder of the Samandere Falls, protected our natural existence. Lush vegetation and waterfalls in harmony with the sound of water birds of the forest, parkland and picnic areas, hiking trails, camping areas, has a spectacular natural beauty of the forest recreation ground.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.