Düzce Samandere Köyü ve Şelalesi

Düzce Samandere köyüne ait belgesel sitemize eklenmiştir. merkez samandere köyü haberlerine, köye ait son dakika gelişmelerine, samandere köyünün tüm video, resim ve haberlerine, samandere köyüne özgü yemeklere, samandere köyü vefat haberlerine, samandere

Düzce ilinin güneydoğusunda, şehir merkezine 26 km. uzaklıkta
 yer alan bir köyümüzdür. Size tanıtmak istediğim Bu köyün adı Samandere'dir. Bu köy Şelalesi ile ün salmıştır.

Bu güzellik Samandere Köyü sınırları içinde bulunmaktadır.
Tabiat olgusunun çok güzel olması ve köy halkının sıcak ilgi ve konukseverliği  İç turizmdeki payını da çok büyütmüştür.

Şelalenin çevresi, Çevre ve Orman Bakanlığınca 19 Aralık 1988'de Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı olarak tescil edilmiştir.
10 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Bu yörede, anıt ağaçlar vardır. Bu çevre Zengin ve ilginç bir bitki örtüsüne sahiptir.

Samandere Şelalesinde, ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir.

Tabiat harikası olan Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su ve orman kuşlarının sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar