Akçakoca Çayağzı Köyü

Akçakoca Çayağzı Köyü

Çayağzı Köyü haberleri, Akçakoca Çayağzı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çayağzı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Düzce Köyleri Arasında yer alan Çayağzı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akçakoca Çayağzı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayağzı köyü son dakika gelişmeleri, Çayağzı köyüne özgü yemekler, Akçakoca Çayağzı köyünün tarihi, Çayağzı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayağzı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayağzı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayağzı Köyü Resimleri ve Çayağzı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akçakoca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçakoca Düzce Arası Kaç Km? Akçakoca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Akçakoca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Akçakoca Çayağzı Köyünde doğan biri var mı? Akçakoca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çayağzı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür.

Akçakoca'nın en eski köy yerleşimlerinden olan Çayağzı köyümüze Osmanlı Devleti'nin kurucularından Orhan Gazi'nin gelip konakladığı (Miladi 1323) ve kendi adı ile anılan bir de camii yaptırdığı bilinmektedir. Sultan Orhan Camii Şerifi olarak kayıtlara geçmiş bulunan bu kültür mirasımız, 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilerek, tekrar ibadet ve ziyarete açılmıştır. Bundan 687 yıl evvel Çantı tekniği ile uzun kütüklerin birbirine geçirlmesiyle, çivisiz olarak inşa olunan Tarihi Osmanlı Mescidi'nin kurulu bulunduğu alanda sarıklı mezar taşları dikkat çeker. Mezarlık alanı ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmalar,Köy muhtarının gayretleri ve halkın desteğiyle tamamlanmış ve söz konusu alan çevresinde piknik alanları oluşturulmuştur.

Köyün gelenek, görenek ve yemek kültürü hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.AKÇAKOCA-ANKARA arasındaki mesafe 270KM, AKÇAKOCA-İSTANBUL arasındaki mesafe 251KM mesafededir. Düzce iline 45 km, Akçakoca ilçesine 10 km uzaklıkta,Karadenizin kıyısında yaşamaya değer ender güzellikteki yerleşim yerlerinden olan Çayağzı Köyü keşfedilmeyi beklemektedir. Karadeniz bitki örtüsünün bütün güzelliklerini eşsiz doğa manzarasını, denizin yeşilini(çünkü burada kıyının hemen bitiminden başlar ağaçlar), altın rengindeki kumu( çakıl değil ) ve güneşin tadını yaşayabilceğiniz bir yer. Köy içerisinde bulunan dağ yolu ise yürüyüş ve doğa sporları açısından ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım (fındıkçılık) ve hayvancılığa dayanır. Az da olsa balıkçılık da ekonomik gelirler arasında sayılabilir.

Köyde bulunan ilköğretim okulu öğrenci yokluğundan (köye yıllardır öğretmen gönderilmemesinden) dolayı kapatılmıştır. Köyün içme suyu sağlık açısından engel teşkil etmemekte ve yaz aylarında artan nüfusla birlikte azalma görülse de yeterli seviyededir, köyde kanalizasyon şebekesi büyük oranda tamamlanmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyiçi köy muhtarının çabasıyla kilit parke taş ile kaplanmıştır. Akçakocannın en eski ve en şirin yerleşkesidir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.