Akçakoca Subaşı Köyü

Akçakoca Subaşı Köyü

Subaşı Köyü Haberleri, Akçakoca Subaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Subaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Subaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Akçakoca Subaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Subaşı köyü son dakika gelişmeleri, Subaşı köyüne özgü yemekler, Akçakoca Subaşı köyünün tarihi, Subaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Subaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Subaşı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Subaşı Köyü Resimleri ve Subaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akçakoca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçakoca Düzce Arası Kaç Km? Akçakoca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Akçakoca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Akçakoca Subaşı Köyünde doğan biri var mı? Akçakoca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Subaşı , Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür.

Kaynaklara göre 1243 yılında Oğuz Bozok boyu Günhan obaları batıya doğru göç ederler ve Akçakocaya gelerek bazı köyler kurarak yerleŞirler bunlardan bır tanesıde SubaŞı köyüdür.İlk adlarından biri Başaftun Köyüdür.o zamanda Altunçay Köyü Aftundere Çayağzı Köyünün Adıda Aftunçay olduğundan köyler karıştırlmaktadır.bu yüzden isimler İlerleyen zamanda değiştirilmiştir. köyün daha önce şimdi fındık bahçeleri olan ve köylülürin tabiri ile Eteyka mevkiinde bulunmaktaymış. ama daha sonra o bölgede baş gösteren bir salgın hastalıktan dolayı köy zamanla birkaç defa taşınmış ve en son olarak şu anki bulunduğu mevkii taşınmıştır.ama bu tarihi bilgi köyün ilk kuruluş zamanlarına dayanır.Subaşı Köyü Evliya Çelebi nin seyehatname adlı kitabında geçmektedir.Düzce Akçakocanın ilk köylerindendir.Buna rağmen Akçakocada yeni yeni tanınmaya başlanmıştır.Bunda köy sitesinin rolü büyüktür.Köy sitesini 2011 Yılında Mehmet GÜVEN kurmuştur.Mehmet Güven araştırmacı gazeteci İbrahim TUZCU aracılığı ile köyün detaylı bilgilerine ulaşmış bunu sitede paylaşmıştır.

Köyde bayramlar çok güzel olur beklide baŞka hiçbir yerde olmayan sistem vardır,köy bayramda 3 mahalleye bölünür ve her gün bir mahallenin bayramı olur ve diğer iki mahalle o gün bayramı olan mahallenin evlerini ziyaret ederler,bu köy içinde çok güzel bir yaŞlı genç kaynaŞmasına vesile olur Manav Türkleri kültürüne sahiptir düğünlerde Alaplı çiftelerlisi,misket,kasap havası oynanır.

Düzce ye 19 km,Akçakoca ya 20 km uzaklıktadır,Rakımı 240 dür .KomŞu köyleri,Dereköy,Altınçay,Tepeköy,Deredibi,Çiçekpınar,dır,Denizden 250 mt yüksektedir,3200 dekar fındıklık,1012 dekar ormanlık alanı vardır. En fazla yağıŞ Eylül-Kasım-Aralık-Ocakta olur,kar Aralık ve Ocak ayında yağar ama uzun sürmez,Mayıs-Haziranda Karayel,Temmuz-Ağustos-Eylül ayında Poyraz eser,kıŞ aylarında lodos eser,Temmuz- Ağustos-Eylülde güneŞ kendini daha iyi gösterir,Aralık,Mart ayları arası en düŞük sıcaklık olur ılımaman Karadeniz iklimine sahiptir.

1986 yılında Mustafa Devrim,Fahrettin Akın tarafından forma rengi YeŞil- Siyah olan SUBAŞISPOR kurulmuştur.Subaşısporun amatör ligdeki ilk golünü 9 numaralı formasıyla Metin GÜVEN Balatlıspora atmıştır.Subaşıspor Bolu 2. amatör liginde 1990 yıllarında oynamıştır.1997 yılında 1. amatör ligine çıkmıştır,ama daha sonra maddi imkansızlıklar yüzünden kulüp maalesef kapatılmıştır.Kulüp kapanmışta olsa futbol köydeki önemini korumaktadır.köye ait futbol sahasında gençler ve subaşıspor oyuncuları futbol oynamaktadır. 

Köyün ekonomik geçim kaynağı fındıktır.Ayrıca köyün gençliği dışa açılımı başlatmış ve kendilerine ek gelir yollarını bulmuştur. Dışa açılım köyün gençlerinin tek gelir kaynağı olan fındığa bağlılıktan kısmen de olsa kurtarmıştır.

Köyde, ilköğretim okulu kaldırılmıştır.komşu köy olan Tepekoye 8 yıllık ilköğretim okulu yapılmış bu okul 2010-2011 de eğitim öğretime başlamıştır.ana sınıf öğrencileride dahil olmak üzere bütün öğrencilerimiz taşımalı eğitimden yararlanmakta tepeköy ilköğretim okuluna gitmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyonşebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefonvardır. Ayrıca köyde cami ve minaresi de vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.