Akıllı Lensler, Görüş Kolaylığı Sağlıyor

Akıllı Lensler, Görüş Kolaylığı Sağlıyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında ‘Akıllı Lens’ olarak bilinen trifokal göz içi lenslerin, uzak, orta ve yakın mesafede büyük görüş kolaylığı sağladığını söyledi.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında ‘Akıllı Lens’ olarak bilinen trifokal göz içi lenslerin, uzak, orta ve yakın mesafede büyük görüş kolaylığı sağladığını söyledi.

Asena, multifokal lenslerin yeni jenerasyonu olan trifokal göz içi lenslerinin, üç farklı odak noktasına sahip olduğu için özellikle 40 yaşın üzerinde ve yakın görme sorunu yaşayanlarda kullanıldığını dile getirdi.

Trifokal lenslerin görme kalitesini artırarak günlük yaşamda kolaylık sağladığını kaydeden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, şu bilgileri verdi: “Trifokal mercekler adından da anlaşılacağı gibi üç odaklı merceklerdir. Ameliyattan sonra bu kişiler gözlüksüz olarak kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir ve televizyon seyredebilirler. Göz numarası ameliyattan sonra bir süre sonra stabilleşir ve artık değişmez. Ameliyat ortalama 8-10 dakika sürmekte ve lokal anestezi altında yapılmaktadır. Çok küçük bir kesiden yapıldıklarından dikişsizdir. Akıllı lens ameliyatı sonrasında hastanede kalmanıza gerek yoktur. Ameliyattan hemen sonra kendinizi rahat hissettiğinizde evinize gidebilirsiniz. İki göz arasındaki zamanı kısa tutmak gereklidir. Böylece adaptasyon daha hızlı olur. Bazı durumlarda iki göz aynı gün yapılabilir. İyileşme hızlıdır, hemen normal hayatınıza dönebilirsiniz. Erken dönemde ışıkların etrafında hareler görülür; zaman içinde nöroadaptasyonla bu halkalar kişiyi rahatsız etmeyecek seviyeye iner”

Geceleri oluşan şiddetli göz ağrısına dikkat!

Başarılı Sonuçlar Veriyor

Her hasta için doğru tanı ve tedaviyle birlikte başarılı sonuçlar alınabildiğini ifade eden Asena, “Trifokal lensler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla kullanılıyor. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak ülkemizde bu uygulamaya öncülük yapan hastanelerden biriyiz. Yıllardır edindiğimiz deneyimle birlikte bu konuda yurtdışında da sempozyumlarda sunumlar yapıyoruz. Mercek değişim ve katarakt ameliyatlarında uygulanan trifokal lens operasyonu yaklaşık 10 dakika sürüyor. Hasta ertesi gün normal yaşantısına dönebiliyor” ifadesini kullandı.

Trifokal lenslerin ülkemizde de yaygın olarak kullanıldığı bilgisini de veren Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katarakt cerrahisinde multifokal göz içi lenslerinin gelişmesi ve çok kullanılmaya başlamasıyla birlikte ara mesafedeki görmeyi daha iyi hale getirebilecek lenslere ihtiyaç duyuldu. Günümüzde hemen her yaş grubunda olduğu gibi katarakt çağındaki kişilerde de bilgisayar ve tablet kullanımı arttı. Bu kişiler için bilgisayar mesafesi olarak tarif edebileceğimiz, orta mesafeyi de iyi gösteren göz içi lenslerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyuldu. Trifokal göz içi lensleri bu ihtiyaç doğrultusunda, uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla geliştirildi”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.