Akkuş Salman Köyü

Akkuş Salman Köyü

Salman Köyü Haberleri, Akkuş Salman Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Salman Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Salman Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Akkuş Salman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salman köyü son dakika gelişmeleri, Salman köyüne özgü yemekler, Akkuş Salman köyünün tarihi, Salman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salman, Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salman Köyü Resimleri ve Salman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akkuş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akkuş Ordu Arası Kaç Km? Akkuş Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Akkuş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Akkuş Salman Köyünde doğan biri var mı? Akkuş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salman , Ordu ilinin Akkuş ilçesine bağlı bir köydür.Yüzölçümü 49 km], 2007 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 4.207'dir. Kuzeyinde Akpınar Mahallesi ve Dağyolu Mahallesi, güneyinde Seferli Mahallesi ve Erbaa İlçesi (Tokat) ile çevrili alanda yer almaktadır. Nüfusuna ve gelişmesine bakıldığında Akkuş'un en büyük mahallesidir. 12.11.2012 tarihli 6360 sayılı Kanun ile Ordu'nun büyükşehir olması ile Salman beldesi, ilin diğer beldeleri ile birlikte mahalleye dönüştürülmüştür.

Adını, Hacıemiroğlu Beyliği döneminde yaşamış olan Selman Ağa'dan alan Salman Mahallesinde'nde eski çağlarda Kalip, Can ve Tiraben kavimlerinin yaşadığı bilinmektedir. Sonra yöre Kadim Pontus Krallığı'nın eline geçmiştir. Yörede bulunan Kevgir Kalesinin harabeleri de bunu desteklemektedir. Daha sonra Kadim Roma ve Doğu Roma imparatorluklarının egemenliğine geçen yöre IV. Haçlı Seferi'nden sonra bölgede kurulan Pontus Rum İmparatorluğu'nun eline geçmiştir. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun zamanında özellikle Çepni ve Kıpçak Türklerinin akınlarına maruz kalmıştır. Niksar'da kurulan Danişment Devleti sınırlarında kalan Salman ve sahil kesimi özellikle Çepnilerden olan Hacıemiroğulları zamanında tamamen Türkleşmiştir. 1398'de Yıldırım Beyazıt'ın Kadı Burhanettin'i bozguna uğratmasının akabinde yöre Osmanoğullarının eline geçmiştir.

Salman, I. Dünya Savaşı'nda düşman işgaline uğramamıştır ancak Rum ve asker kaçağı Türk asılllı eşkiyaların baskısına ve zulmüne maruz kalmıştır.

Cumhuriyet döneminde Akkuş ile birlikte Ünye'ye bağlı olan Salman, Akkuş ilçe olduktan sonra Akkuş'a bağlanmıştır. 1988 yılında belediye teşkilatı kurulan Salman Mahallesi, çevre köylerin merkezindedir.

Mahalle, Canik Dağları'nın iç kesimlerinde yer alan Kızılotyazı Tepesi'nin eteklerine kurulmuştur. Mahalle'nin Akkuş dışında Ünye, Erbaa ve Salıpazarı ile doğrudan bağlantıları vardır. Mahallenin rakımı 1.187 metredir.

Orta Karadeniz'in tipik yayla iklimine sahip olan beldede yılın 4 ayı kar altındadır. Bahar ve yaz aylarınde bol yağış alan mahallede bitki örtüsü gür orman olup daha çok gürgen ağaçları yetişmektedir.

Yayla ve kış turizmi açısından uygun koşullara sahiptir. Bununla beraber yoğun göç veren beldenin önde gelen sorunlarının başında yol, tarım ve hayvancılık ile eğitim gelmektedir.

Salman halkının başlıca geçim kaynakları; fındık, mısır, kara lahana, orman ürünleri, büyükbaş hayvancılık, halıcılık ve arıcılıktır.

Kültürel olarak yörede Tokat kültürü görülmektedir.

36°50'45 Doğu boylamları ile 40°50'57 Kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.