Alaçam Yoğunpelit Köyü

Alaçam Yoğunpelit Köyü

Alaçam Yoğunpelit Köyü haberleri,Yoğunpelit köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yoğunpelit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yoğunpelit köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Alaçam Yoğunpelit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yoğunpelit köyü son dakika gelişmeleri, Yoğunpelit köyüne özgü yemekler, Alaçam Yoğunpelit köyünün tarihi, Yoğunpelit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yoğunpelit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alaçam, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yoğunpelit Köyü Resimleri ve  Yoğunpelit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaçam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaçam Samsun Arası Kaç Km? Alaçam Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Alaçam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Alaçam Yoğunpelit Köyünde doğan biri var mı? Alaçam Doğumlu Ünlüler Kimler?

YOĞUNPELİT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yoğunpelit, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adının çok yoğun olan Pelit ağacından (bazı memleketlerde meşe olarak bilinen) gelmiş olabileceği düşünülmektedir. Sarıgöl adından 9-10 hanelik bir mahallesi mevcuttur. Son yıllarda Bursa başta olmak üzere çeşitli yerlere çok sayıda göç vermiştir.

Mahallenin tarihi kesin olarak bilinmemektedir.Köy civarında rumlara ait olduğu bilinen çok sayıda metruk yerler mevcuttur. Köy halkı Oğuzların Çepni Boyundandır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri keşkek, mısır çorbası

Samsun iline 95 km, Alaçam ilçesine 15 km uzaklıktadır. Engebeli bir arazide kurulmuştur.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


Mahallede, ilköğretim faal olarak eğitim veren okul bulunmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.2 adet cami bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.