Aladağ Yetimli Köyü Video

Yetimli köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Aladağ Yetimli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yetimli köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yetimli, Adana ilinin Aladağ ilçesine bağlı bir mahalledir. Adana iline 115 km, Aladağ ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Kuruluş Tarihi: 1920, Kuruluş Yeri: ORMANDA, Yerleşim Tipi: DAĞINIK KÖY, Hane Sayısı: 90, Yaz Kış Nüfusu: Aynı

Yetimli Köyü ilçenin kuzeybatısında yer almaktadır. . Köyün kuruluşu cumhuriyet öncesine dayanmaktadır. Köyün ilçe merkezine olan uzaklığı 12 km'dir. Köy Yetimli Merkez ve Körkuyu Mahallesi olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Köyde resmi olarak mahalle bulunmamakla beraber; halk arsında Ciciler, Hanimler, Kurşunlular, Yeterler, Mendikli ve Işıklar diye anılan mahalleler vardır. Köyün güneydoğusunda Aladağ ilçe merkezi, batsında Dölekli, kuzeyinde Acıman yaylası, güneybatısında Kabasakal köyleri bulunmaktadır. Köyün nüfusu 2000 yılı nüfus sayımına göre 517 olup, köy 110 haneden oluşmuştur.

Köy nüfusundan olup göçebe olarak yaşayan bir kısım aileler de bulunmaktadır. Bunlar yazı Acıman yaylasında kışı ise Çatalan ve Karaisalı gibi yerlerde geçirirler. Köyde tarım, hayvancılık ve ormancılık başlıca geçim kaynaklarıdır. Tarım alanında çoğunlukla buğday ve arpa ekimi yapılmaktadır. Her aile kendine yetecek kadar sebze yetiştirmektedir. Ayrıca meyve olarak üzüm, erik, ceviz ve ayva yetiştirilmektedir. Köyde çoğunlukla küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Bu amaçla yaz mevsimi yaklaşınca Acımana göç edilerek yaz mevsimi burada geçirilir. Devlet destekli koyun besiciliği yapılmaktadır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar