Alaplı Kocaman Köyü

Alaplı Kocaman Köyü

Kocaman Köyü haberleri, Alaplı Kocaman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocaman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Kocaman Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı Kocaman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocaman köyü son dakika gelişmeleri, Kocaman köyüne özgü yemekler, Alaplı Kocaman köyünün tarihi, Kocaman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocaman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocaman, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocaman  Köyü Resimleri veKocaman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Kocaman Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI KOCAMAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kocaman, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

Kocaman, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.köy 1993 yılına kadar Belen Köyü'nün Mahallesi olarak sürdürmüştür. köy vatandaşları olarak kendi özerkliğimizi 1993 yılında yerel seçimlerle kavuşmuştur. Kocaman Köyü birbiriyle hep iç içe ve sıkıntıların kederlerin hep birlikte paylaşıldığı nadide sahil köylerden biridir. köye ulaşım çok kolaydır. KDZ.Ereğli - Akçakoca yolu arasında Akçakoca'ya 10 km, Alaplı'ya 12 km, KDZ.Ereğli'ye 24 ve Zonguldak'a ise 70 km uzaklıkta olup Zonguldak'ı İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlere bağlayan D-100 yolu üzerindedir. köyde tarihi mâdenci Fransız'lardan kalma, yalnız temelleri kalan bir kilise vardır. köy Nüfusu 2000' de yerel sayıma göre 139 kişi yaşamaktadır. köyün geçim kaynağı fındık tarımı ve ormancılıktır.köyde orman işletme müdürlüğü tomruk deposu bulunmaktadırZonguldak iline 72 km, Alaplı ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve [[Ormancılı'ğa dayalıdır))Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.