Almus Çiftlikköy Köyü

Almus Çiftlikköy Köyü

Çiftlikköy Köyü Haberleri, Almus Çiftlikköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çiftlikköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çiftlikköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Almus Çiftlikköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiftlikköy köyü son dakika gelişmeleri, Çiftlikköy köyüne özgü yemekler, Almus Çiftlikköy köyünün tarihi, Çiftlikköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiftlikköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çiftlikköy , Tokat'in Almus ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiftlikköy Köyü Resimleri ve Çiftlikköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Almus Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Almus Tokat Arası Kaç Km? Almus Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Almus Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Almus Çiftlikköy Köyünde doğan biri var mı? Almus Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çiftlikköy , Tokat ilinin Almus ilçesine bağlı bir köydür.

Almus’a 38 Km. uzaklıktadır. Çiftlik, 1906'da Reşadiye’nin ilçe olmasıyla buraya bağlandı. 07.02.1987 tarihinde ise Almus’un köyü oldu. Çiftlik köyü; Hamzalar, Aynacılı, Çatak, Hacıgil(merkez),Bakduman ve Kamuççek(Aşağı Kamuççek ve Yukarı Kamuççek) isimlerinde altı mahalleden oluşmakta.

OĞUZ TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

1845’te köyde 16 hane bulunmaktaydı. Bunlar; Tiyakioğlu Mehmet, Karazoğlu İbrahim; Yusufoğlu Süleyman,Hacıoğlu Ali, Hamzaoğlu Hüseyin,Hamzaoğlu Ali, Sekbanoğlu Hüseyin,Karamustafaoğlu Aydın,Kedhüdayerioğlu Mehmet,Aynacıoğlu İsmail,Tulukcuoğlu Halil,Tellioğlu Emin,Kahyayerioğlu Hasan ile Oğlacıoğlu Hasan’dı.

1967 tarihinde köyde 759 kişi yaşamaktaydı,1973’te ise 178 hanede 812 kişi yaşıyordu. Köyün 2000 yılı nüfusu 1800 kişidir. Bunun yaklaşık 200’ü köyde yaşamakta. Ancak, yaz aylarında köyün nüfusu dört beş kat artmaktadır.

1845 tarihinde Çiftlik köyünde 16 hanenin 233 dönüm ekili, 111 dönüm ekinsiz arazisi vardı. Köyde 87 sağılan koyun, 7 kısır koyun, 87 sağılan keçi, 52 kısır keçi, 15 sağılan inek, 4 kısır inek, 18 kuzu, 31 oğlak, 2 sağılan camus, 1 kısır camus, 3 düve, 8 tosun, 1 camus balağı, 2 camus öküzü, 19 koşum öküzü, 3 döllü kısrak, 1 tay, 4 merkep bulunuyordu.1 barkir vardı.1845’te kuzu ve oğlakların eksik yazıldığı dikkati çekmekte.

 

Çiftlik köyünde toplam 345 hayvan vardı. Hane başına düşen ortalama hayvan sayısı yaklaşık 22’dir.1845’te köy halkından İstanbul’da çalışan bulunmamakta.

 

Köyün toplam geliri 8836 kuruş, vergisi ise 1369 kuruş idi.459Köyde hane başına düşen ortalama gelir 522 kuruş, ortalama vergi ise yaklaşık 85 kuruştu. Gelir miktarı, Tozanlı ortalaması olan 365 kuruşun 187 kuruş üzerindedir. Gelirin yüksek olmasının sebebi omca sökümünden elde edilen gelirdir. Hane başına düşen ortalama ekilebilir arazi miktarı 14,5 dönüm, ekinsiz arazi miktarı 6,9 dönümdü. Çiftlik köyü 1845’ te Kafirni’ye bağlı olduğu için Tozanlı’nın genel toplamına dâhil edilmedi[1].

Köy halkı halen tarım ve hayvancılık ile orman işleriyle meşgul olmaktadır. İstanbul’da yaşayanlar, genel olarak oto tamir, işleri, konfeksiyon, demir doğrama işlerinde çalışmaktalar.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Köy okulu beş sınıflı olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Çiftlik köyü derneği 1993 tarihinde kuruldu.

Halk yaz aylarında piknik ve pilav günü düzenlemekte, bayramlarda bir araya gelmekteler.

Tokat iline 88 Km., Almus ilçesine 52 Km. uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.