Almus Kapıcı Köyü

Almus Kapıcı Köyü

Kapıcı Köyü Haberleri, Almus Kapıcı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kapıcı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Kapıcı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Almus Kapıcı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kapıcı köyü son dakika gelişmeleri, Kapıcı köyüne özgü yemekler, Almus Kapıcı köyünün tarihi, Kapıcı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kapıcı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kapıcı , Tokat'in Almus ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kapıcı Köyü Resimleri ve Kapıcı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Almus Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Almus Tokat Arası Kaç Km? Almus Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Almus Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Almus Kapıcı Köyünde doğan biri var mı? Almus Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kapıcı , Tokat ilinin Almus ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkının yakınların da bulunan Kınık beldesinden göçtüğü bilinmektedir. Köy Türkmen köyüdür.

Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köy halkı Mayıs ayının ortalarından itibaren yaylalarına göçerler. Köy halkı ve Kapıcı Köyü Derneği tarafından Ağustos ayında yayla şenliği yapılır. Yayla şenliğine yoğun katılım olur. Köy halkının büyük çoğunluğu İstanbul'da yaşar. Kapıcı Köyü Derneği de senede bir defa olmak üzere köy gecesi etkinliği düzenler. Köy halkının birbirleriyle sıkı akrabalık ilişkileri kurması sayesin de köy halkı huzurlu dur.

Tokat iline 51 km, Almus ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün yakının da civardaki en yüksek dağ olan Çal Dağı vardır. Köylülerin yaylaları bu dağın eteğin de yer alır. Köy ve çevresi genellikle eğimli arazi yapısına sahiptir.

Köyün iklimi, Orta Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köy Nüfusu 1970'lerden itibaren dışa göç verdiği için azalmışsa da 2010'dan itibaren özellikle emekli olanlar köye geri dönmeye başlamıştır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarım ürünü olarak Buğday ve Arpa ekilir. Köy halkı bunları un ve hayvan yemi olarak değerlendirir. Köy halkı bahçelerin de kendilerine yetecek kadar sebze ve meyve yetiştirirler. Köy de hayvancılık büyükbaş ve kümes hayvancılığıdır. Büyükbaş hayvancılığın ticareti yapılır. Köydeki genç nüfus büyük şehirlere veya yurt dışına gittiği için bu işleri genellikle yaşlılar yapar. Dışardaki nüfus genellikle tekstil, elektrik, marangoz, otomotiv sektörlerin de çalışır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum