Almus Üçgöl Köyü

Almus Üçgöl Köyü

Üçgöl Köyü Haberleri, Almus Üçgöl Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Üçgöl Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Üçgöl Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Almus Üçgöl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçgöl köyü son dakika gelişmeleri, Üçgöl köyüne özgü yemekler, Almus Üçgöl köyünün tarihi, Üçgöl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üçgöl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Üçgöl , Tokat'in Almus ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçgöl Köyü Resimleri ve Üçgöl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Almus Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Almus Tokat Arası Kaç Km? Almus Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Almus Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Almus Üçgöl Köyünde doğan biri var mı? Almus Doğumlu Ünlüler Kimler?

Üçgöl , Tokat ilinin Almus ilçesine bağlı bir köydür.

 

Üçgöl Köyü yaklaşık 600 yıllık bir tarihe sahip olup,1367 yılında kurulmuştur.Köyün adı 3 adet gölden meydana gelmiş olup;bu göller yayla mevkiinde Kabakboğazı Köyü sınırları içinde kalmıştır.Köyü kuran kabileler,Varcığiller,Hacığiler,İmamoğulları,Deli Mehmetoğulları, Eceoğulları, Derelioğulları ve Donduoğulları’dır.Bu kabileler günümüzde de varlığını devam ettirmektedir.Köyün çevresinde eskiden üç tane göl olduğu için köyün adı Üçgöl konmuştur ve zamanla köy ikiye ayrılmıştır. Bir bölümünün adı hala Üçgöl olup bir bölümününse kabak boğazıdır. Köy eski bir yerleşim alanıdır.

TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

Köyde Tokat Yöresine özgü oyunlar oynanmaktadır.Bunlar;halay ve düz oyundan ibarettir.

 

Köyde yapılan,yöreye özgü yemekler:madımak,mısır ekmeği,pirinç pilavı,yaprak sarması,fasulye ve domates turşusudur.

Üçgöl’ün bayır başı

Akar-gider dağı-taşı

Üçgöl’den Kabakboğazı’na giden

Kızların dinmez hiçbir zaman gözyaşı

Tokat iline 50 km, Almus ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün önündeki vadiden Yeşilırmak akmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. KÖYÜN GEÇİM KAYNAKLARI: HAYVANCILIK: Köyde genellikle büyükbaş ve bunun yanında küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Çoğunlukla kara sığır cinsi büyükbaş hayvan beslenmektedir.Küçükbaş hayvan olarak da koyun ve keçi beslenmekte olup,yaz aylarında yaylaya çıkılır.

Köyde tarım alanı sınırlı olup,çoğunlukla buğday yetiştirilir.Bunun yanında mısır,arpa,yulaf,fiğ ve çok sınırlı olmakla birlikte bahçe bitkilerinden fasulye,domates ve biber yetiştirilir.Köyde yetiştirilen fasulye(enli) meşhurdur.

 Köy arazisinin çevresi ormanlarla çevrilidir.Yer yer tahribata uğramış olan bu ormanlarda meşe,gürgen,çam,çınar ve ardıç ağaçları bulunmaktadır.Köylü,yakacak ihtiyacını bu ormanlardan sağlar.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.