Ankara Şehrinin Kuruluş Öyküsü

Galatlar veya Keltler, Almanların ataları olarak bilinen ve Kuzeybatı Avrupa'da yaşayan büyük bir kavimdir.

Galatlar veya Keltler, Almanların ataları olarak bilinen ve Kuzeybatı Avrupa'da yaşayan büyük bir kavimdir. Roma imparatorluğuna hiç bulaşmadan, MÖ. 275-280 yıllarında Daha sıcak ve verimli toprak arayışı ve yeni bir yurt için, Balkan Yarımadasını istila ederler.

 Burada bir süre soluklanan Galatlar daha sonra her tarafı derin ormanlar ve tatlı su kaynaklarına sahip, verimli topraklarla bezenmiş olan  Anadolu  yarımadasına geçerler. Roma imparator askerleri ile Anadoluyu istila eden Mısır ordusuyla savaşırlar..

Galatlar, kaçamayan Mısırlıların gemilerinden aldıkları çapaları zaferlerinin bir belgesi olarak beraberlerinde yaşamakta oldukları yere getirirler. İç Anadolu ilk çağlarda, büyük ormanlara, geniş tarla ve çayırlara sahiptir. Ankara'nın şimdiki kurak tepelerin yerinde, büyük orman ağaçların bulunduğu ve içerisinde birçok hayvanı barındıran cennet gibi bir yer imiş.  Ankara çayı olarak bildiğimiz ve şimdileri yok olan  bu çay,  o dönemler deli gibi akan Kızılırmak nehrinin ana kollarından biriymiş. İşte böyle güzel bir yurt bulan Galatlar Bu yerde yeni bir kent kurup adını Galat dilinde , gemi çapası anlamına gelen Ankyra koyarlar.

İşte bu yer, Şimdi ki Dünya başkentlerinden biri olan Ankara şehrinin merkezidir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar