Arab Health 2023 Fuarı’nda 180 Türk Firması Boy Gösterdi

Arab Health 2023 Fuarı’nda 180 Türk Firması Boy Gösterdi

Medikal ve ilaç sektörüne yönelik Orta Doğu’nun en büyük fuarı olan Arab Health Fuarı’nın bu yıl 48’incisi 30 Ocak – 2 Şubat 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde gerçekleştirildi. Türkiye milli...

Arab Health 2023 Fuarı’nda 180 Türk Firması Boy Gösterdi

Medikal ve ilaç sektörüne yönelik Orta Doğu’nun en büyük fuarı olan Arab Health Fuarı’nın bu yıl 48’incisi 30 Ocak – 2 Şubat 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde gerçekleştirildi. Türkiye milli katılım organizasyonunun bu yıl 4’üncü defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlendiği fuarda toplam 180 Türk firması boy gösterdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde 30 Ocak – 2 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenen Arab Health 2023 fuarının bu yıl 48’incisi gerçekleştirildi. İKMİB’in 4’üncü defa milli katılım organizasyonunu düzenlediği Arab Health fuarına 45 firma milli katılımla, 135 firma bireysel katılımla olmak üzere toplam 180 Türk firması katıldı. Geçen yıl 80 binin üzerinde profesyonel tarafından ziyaret edilen fuarda bu yıl Türkiye, 666 metrekarelik ülke standı ile yer aldı. Yine on binlerce kişinin ziyaret ettiği fuar bu yıl 3 bin katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Sağlık, medikal ve ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalar fuarda, medikal cihazlar, ürünler, sarf malzemeleri, hastane mobilyaları, cerrahi ekipmanlar, ortopedik ürünler, ilaç ve yazılım ürünleri gibi çok çeşitli ürünleri tanıtma fırsatı buldu. T.C. Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, T.C. Dubai Ticaret Ataşeleri Ersoy Erbay ve Hacı Hasan Kaygısız, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Demir ve İKMİB İlaç Sektörü Komite Başkanı Ahmet Altuğ Oğuz’un yanı sıra İKMİB Yönetiminden Mustafa Mertöz, Sevim Öztaşkın, İKMİB Yönetim Kurulu Danışmanı Orhan Mutlu Topal ve İMMİB Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Yılmaz fuarda firmaları ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Arab Health 2023 Fuarı’nda 180 Türk Firması Boy GösterdiArab Health 2023 Fuarı’nda 180 Türk Firması Boy Gösterdi

Adil Pelister: “Türk Medikal Ürünleri Rekabetçi Fiyatlarla Dünya Pazarında Öne Çıkıyor”

Arab Health fuarının sağlık ve medikal sektörünün en önemli fuarlarından biri olduğunu dile getiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Tıbbi ürün ve ilaç endüstrileri hem gelişiyor hem de dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişiye sağlanan sağlık hizmetlerinin kusursuz tedarikçileri haline geliyor. Türk medikal ürünleri yüksek üretim kapasitesi ve ürün kalitesinin yanı sıra ileri teknolojiye sahip bilgi birikimi ile rekabetçi fiyatlarla dünya pazarında öne çıkıyor. İlaç endüstrimiz, uluslararası kalite standartlarına sahip imalat alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip ve PIC/S üyeliği ile konumunu güçlendiriyor. Ortadoğu pazarı tıp, ilaç ve sağlık turizmi açısından hedef pazarlarımızdan arasında yer alıyor. Bu açıdan baktığımızda bu pazara yönelik başta fuarlar ve ticaret heyetleri olmak üzere ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetleri takvimimize dahil ettik. Arab Health dışında AEEDC ve IDS gibi uluslararası fuarlarda yer almaya devam edeceğiz. Dünyanın farklı yerlerinde uluslararası fuar organizasyonları ve ticaret heyetleri düzenleyerek ülkemizin ihracatına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.