Ardeşen Akkaya Köyü

Ardeşen Akkaya Köyü

Akkaya Köyü haberleri, Ardeşen Akkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Akkaya Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardeşen Akkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akkaya köyü son dakika gelişmeleri, Akkaya köyüne özgü yemekler, Ardeşen Akkaya köyünün tarihi, Akkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akkaya, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akkaya Köyü Resimleri ve Akkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardeşen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardeşen Rize Arası Kaç Km? Ardeşen Hava Durumu? Rize Köyleri ve Ardeşen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Ardeşen Akkaya Köyünde doğan biri var mı? Ardeşen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akkaya, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı Pelergivat'tır
Köy Ardeşen Çamlıhemşin ilçeleri arasında yer almaktadır. Rize iline 54 km, Ardeşen ilçesine 8 km uzaklıktadır. Doğusunda köyü Seslikaya Köyünden ayıran Fırtına Deresi batısında Pazar ilçesine bağlı Şehitlik Köyü kuzeyinde Çıraklar Köyü güneyindeyse Hoşdere Köyü yer almaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ancak hayvancılık yok denecek kadar azdır. Köy halkının çoğunluğu çay tarımı yapmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün doğal kaynak suyu depolama yöntemli içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık evi vardır ancak personeli yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.