Ardeşen Bayırcık Köyü

Ardeşen Bayırcık Köyü

Bayırcık Köyü haberleri, Ardeşen Bayırcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bayırcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Bayırcık Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardeşen Bayırcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayırcık köyü son dakika gelişmeleri, Bayırcık köyüne özgü yemekler, Ardeşen Bayırcık köyünün tarihi, Bayırcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayırcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayırcık, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayırcık Köyü Resimleri ve Bayırcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardeşen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardeşen Rize Arası Kaç Km? Ardeşen Hava Durumu? Rize Köyleri ve Ardeşen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Ardeşen Bayırcık Köyünde doğan biri var mı? Ardeşen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayırcık, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde Laz Kültürü Yaygındır Köyün Yemkleri luu zeri(Ezme Lahana),kvali tağaneri(peynir Tavalama)ve yöresel tüm yemekler yapılır
Rize iline 67 km, Ardeşen ilçesine 18 km uzakta olup rakımı ortalama 450 metredir. Köyün Mğesti adlı büyük bir mezraası bulunmakta olup, ayrıca Kaçkar Dağları eteklerinde üç yaylası (Büyük Yayla - Küçük Yayla - Çamlık Yaylası) bulunmaktadır. Bu yaylalara kara yolu ile ulaşım mümkündür.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca gurbete gitme oranı çok yüksektir. Son 10 yılda hayvancılı faaliyeti yok denecek kadar azalmıştır, köyde 20 sene öncesine kadar her hane büyükbaş hayvancılık yaparken bugün bu sayı 10 haneyi geçmemektedir.Hayvancılığın yok olmasının en büyük sebebi okulların açılması nedeni ile kış aylarında köylülerin Ardeşen'e (İlçe) göç etmeleridir. Tarımsal faaliyetlerden elde edilen sebze meyve aile içi tüketime konu olmaktadır. Ekonomik olarak değerlendirilen tek ürün çaydır.
Köyde, Harabe ilköğretim okulu vardır fakat kapatılıp taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol beton olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.