Ardeşen Pirinçlik Köyü

Ardeşen Pirinçlik Köyü

Pirinçlik Köyü haberleri, Ardeşen Pirinçlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pirinçlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Pirinçlik Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardeşen Pirinçlik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pirinçlik köyü son dakika gelişmeleri, Pirinçlik köyüne özgü yemekler, Ardeşen Pirinçlik köyünün tarihi, Pirinçlik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pirinçlik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pirinçlik, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pirinçlik Köyü Resimleri ve Pirinçlik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardeşen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardeşen Rize Arası Kaç Km? Ardeşen Hava Durumu? Rize Köyleri ve Ardeşen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Ardeşen Pirinçlik Köyünde doğan biri var mı? Ardeşen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pirinçlik, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür.

Köye Pirinçlik adı, 1850'li yıllara kadar bu yörede bol miktarda pirinç yetiştirildiğinden dolayı verilmiştir. Köyde Lazca Sifati[1] olarak da bahsedilmektedir.
Köy, Fırtına Vadisi'nin devamında olup Tunca ve Hemşin derelerinin birleşme noktasındadır. Köy, Ardeşen'den 5 Km. mesafede olup bir plato üzerinde kurulmuştur.
Köyde kültür faaliyetleri olarak oyunlar ve horonlar gösterilebilir.Yemek olarak; kara lahana ezmesi, lahana sarması, mısır ekmeği sayılabilir.
Rize iline 45 Km., Ardeşen ilçesine 4 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde,ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak yaz aylarında nüfusun artması ile su sıkıntısı çekilmetedir. Yeni yapılan yatırımlarla, mevcut suya ilaveler yapılarak biraz daha iyileştirme yapılmıştır. Kanalizasyon şebekesi kısmen vardır, ancak arıtması yoktur. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi vardır.
Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Tunca beldesine bağlanır. Köyde elektrik ve sabit telefon mevcuttur.Köyde iki adet cami olup biri tarihi eser kapsamındadır. Bir de Ardeşen-Tunca eski yolu üzerinde bir taş köprü mevcut olup taş kemer tipindedir. Ancak bu köprü, tarihi eser olabilecek nitelikte ve yaşta olmasına rağmen, Rize ilinin tarihi eserleri arasında görülmediği için bilinmemektedir. Köprü, tarihî caminin bulunduğu mevkideki vadidedir. Köprü, eski patika yolu uzerinde olup yeni yolun yapılmasi ile, köprüye giden yol kullanılmamaktadır. Bu köprünün; hastalığı nedeniyle Hac farizasını yerine getiremeyen Haciosmanoğlu'lardan bir kişi tarafından yapıldığı bilinmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.