Arı Sütünün Satışına Başlandı

Arı Sütünün Satışına Başlandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi” kapsamında üretilen arı sütleri ORTAR A.Ş tarafından Altınordu ilçesinde kurulan büfeler ara

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi” kapsamında üretilen arı sütleri ORTAR A.Ş tarafından Altınordu ilçesinde kurulan büfeler aracılığı ile satışa sunuldu.
“ÜRETTİĞİMİZ ARI SÜTÜ KALİTE AÇISINDAN DEĞERLİ”
Arı sütünün birçok hastalığa iyi geldiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Arı sütü sayısız hastalığa iyi geliyor. Aynı zamanda enerji veren, yaşlanmayı önleyen ve sporcuların kapasitesini artırması açısından da son derece önemli bir ürün. Bu ürün dışında propolis konusuna da ağırlık vereceğiz. Propolis daha da bol getirisi olan bir ürün. Yeni bir sahada daha dünyaya örnek olmaya çalışacağız. Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından da değerli. Arı sütünün pazarlanmasında ve fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan HDA yüzdesi en az 1,4 olması gerekirken bizim arı sütümüz 2,1 değerle gayet yüksek bir değere sahip. Bu arıcılarımızın başarısı açısından da arı sütünün katma değeri açısından da önemlidir” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.