Arnavutköy Terkos Köyü

Arnavutköy Terkos Köyü

Terkos köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Terkos köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Terkos köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Terkos  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Terkos  köyü son dakika gelişmeleri, Terkos   köyüne özgü yemekler, Arnavutköy Terkos   köyünün tarihi, Terkos   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Terkos   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terkos, İstanbul ilinin Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyün tarihi yaklaşık 1000 yıl öncesine kadar dayanır. Bugünkü köyün kuzey batı istikametinde göl kenarında kale içi olarak bilinen yarımada üzerinde Cenevizliler tarafından bir korsan yatağı olarak kurulmuştur. O zamanlar deniz ve gölün irtibat halinde olduğu, daha sonraları doğal etkenler ile bir birinden ayrıldığı anlaşılmaktadır. Kaleiçi olarak bilinen yarımada üzerinde bulunan kale kalıntılarında kale içinde Trikos adında bir manastırın bulunduğu ve köy ile gölün ilk adının buradan geldiği anlaşılmaktadır. 19 yy.da İstanbul’a gelen bir Fransız elçisi şehrin susuzluğunu gözlemler ve Osmanlı Sarayından bir heyeti Fransa’ya davet eder. Fransızlar istenirse şehrin su probleminin çözümlenebileceğini belirtirler. Çizilen krokilerde Durugöl'ü su kaynağı olarak gösterirler. 1855 yılında şimdiki fabrika binasının temeli atılır ve 2 sene süresinde fabrika inşaatı bitirilerek İstanbul'a su sağlanır.

Terkos, İstanbul ilinin Arnavutköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Terkos köyü resimleri ve Terkos köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Terkos İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbullu iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbullu Ünlüler arasında Terkos Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.