Bahreyn Sağlık Bakanı Ankara Şehir Hastanesi’ne Hayran Kaldı

Bahreyn Sağlık Bakanı Ankara Şehir Hastanesi’ne Hayran Kaldı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bahreyn Sağlık Bakanı Faeqa Bint Saeed Al Saleh ve beraberindeki heyeti kabul etti. Saleh,  Ankara Şehir Hastanesi’ndeki sisteme hayran kaldığını söyledi. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Sağlık Bakanı, Bah

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bahreyn Sağlık Bakanı Faeqa Bint Saeed Al Saleh ve beraberindeki heyeti kabul etti. Saleh,  Ankara Şehir Hastanesi’ndeki sisteme hayran kaldığını söyledi.
Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Sağlık Bakanı, Bahreyn Krallığı ile ilişkilerin ortak tarihi ve kültürel bağların da katkısıyla dostluk, kardeşlik ve fayda temelinde devam ettiğini belirterek, iki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan anlaşmaların da ikili ilişkilerin esasını ve hukuki zeminini oluşturduğunu söyledi.
Bakan Koca, tüm dünyada stratejik bir alan olarak kabul edilen sağlık alanındaki ilişkilerin Bahreyn ile 2006’da imzalanan iş birliği anlaşması çerçevesinde devam ettiğini dile getirerek, “Bahreyn ile sağlık alanındaki faaliyetlerimize yeni bir soluk getirmeye hazırız. Türkiye olarak sağlık alanında devrim niteliğinde bir reform sürecinden geçtik ve reformlarımıza devam ediyoruz. Bu tecrübelerimizi dost ve kardeş ülkeler ile paylaşıyoruz. Paylaşmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

İLAÇ VE TIBBI CİHAZ SEKTÖRÜNDE ÇOK BÜYÜK İLERLEMELER KAYDETTİK
Türkiye’nin ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe çok büyük ilerlemeler kaydettiğine dikkat çeken Koca, yerli sanayi ile Bayreynli muhatapların bir araya gelerek ticari faaliyetlerini artırmalarının her iki ülkenin de menfaatine olacağını belirtti. Koca, bakanlık bünyesinde kurulan Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) ile beraber tüm faaliyet alanlarında iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Bahreyn Krallığı Sağlık Bakanı Saleh de iki ülke arasındaki ilişkilerin birçok alanda devam ettiğini belirterek, “Türkiye ile iş birliğine her zamankinden çok önem veriyoruz. Sağlık sistemimizde iyileştirmeyi düşündüğümüz alanların hemen hepsinde Türkiye’nin çok büyük bir tecrübesi bulunmaktadır.” diye konuştu. Ziyareti kapsamında Ankara Şehir Hastanesi’ni de görme fırsatı bulduğunu dile getiren Saleh, buradaki sistemden çok etkilendiğini ifade etti.  (BSHA-Sağlık Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.