Bakan Koca ; “Muayenehane Hastaneleri Oluştu”

Bakan Koca ; “Muayenehane Hastaneleri Oluştu”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dr.Fahrettin Koca, özel muayenehane düzenlemesi hakkında konuştu. Bakan Koca, özel hastanelerde gayri yasal işlemlerin yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dr.Fahrettin Koca, özel muayenehane düzenlemesi hakkında konuştu. Bakan Koca, özel hastanelerde gayri yasal işlemlerin yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı” dedi.

Bakan Koca ;

Muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde ameliyat yapabilmesi ile ilgili tartışmalara neden olmuştu” sorusunu yanıtlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sert konuştu. Bakan Koca, son dönemde özel sektörde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladığına dikkat çekerek, “Şimdi bu yanlış yönlendiriliyor, yanlış bir algı oluşturuluyor. Biz, muayenehaneleri planlamadık ve planlamak istemiyoruz. 7 Bin muayenehaneye yönelik bir yönetmelik yayınlamadık. ve öyle bir niyetimiz de yok. Ama biz şunu görüyoruz özel hastaneler özellikle şu süreçte planlamayı delmek üzere muayenehaneciliği kullandığını görüyoruz. biz ise vatandaşımızın hem son dönem sağlık turizminin de gidereket artmasıyla birlikte, yurt dışında gelen hastalar dahil olmak üzere herkesin yapılan işlemini kayıt altına almak istiyoruz. ve kurumlar arası geçişlerde de kaydı güvenle oluşsun istiyoruz. dolayısı ile hasta güvenliğini kayıt altına almak istiyoruz. O nedenle de özel hastanelerde veya kamu dahil olmak üzere özel hastanelerde işlem yapanların yaptığı işlemi bilmek istiyoruz. Muayenehane boyutuyla da tek muayenehane hekimlerinden istediğimiz şu ; yapılan işlem veya muayenehanenin bir şekilde kayıt altında alınması dışında bir şey istemiyoruz. Ama özel hastanelerde şunu istiyoruz ; sizde işlem yapan, yabancı hasta dahil olmak üzere her kimse bunu mutlak kayıt altına alın, kayıt altına alınmadığında bunun cezasının olacağını özel hastanelere söylüyoruz. Ve özel hastanelerin, planlama yaptığımız için bu planlamayı delmek üzere, muayenehane hekimliği üzerinden delmelerine izin vermek istemiyoruz. Çünkü son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı” dedi.

Biz Hastalarımızın Kayıt Altına Alınmasını İstiyoruz

Bakan Koca, şunları söyledi “Bu ifademi özellikle söylemeye çalışıyorum. o nedenle hiç kimse tedirgin olmasın. Biz sadece hastamızın ve yurt dışından gelen hastanın kayıt altına alınmasını istiyoruz ve özel hastanelerde de yapılan kim tarafından yapıldığını ve ne yapıldığını bilmek istiyoruz. Sorun şu olabilir. özel hastanelerde, bazı illerde istenilen oranda müdahale yapma imkanı olamayabilir deniyor. biz zaten bunun için ertesi gün uygulamaya geçmedik. bu da yanlış ifade ediliyor. bir gecede olan yönetmelik, bir günde ugulamaya geçildi deniyor. biz üç ay süre tanıdık. daha üç ay dolmadı , bir ayı geçmiş oldu. bu süreçte iller bazında eğer bu anlamda bir sorun varsa zaten çalışıyoruz. bununda çalışma sonrası, gerektiğinde iller bazında birtakım farklılıklar da yapılabilir. derdimiz, altını çizerek söylüyorum ;hastanın kayıt altına alınması, kurumlararası kamu-özel geçişlerin güvenli kayda alınmasını sağlamak ve hasta güvenliğini; hangi hastaya, yabancı hasta dahil olmak üzere ne yapıldığını kayda geöirmek istiyoruz ve özel hastanelerin de muayenehaneler üzerinden planlamayı delmesine izin vermek istemiyoruz kamudan da, yer yer kamu ve üniversitelerde de biliyorsunuz özel hastanelerde işlem yapan hekim arkadaşlarımız var. Bunun da yasal çerçevede kayda geçmesini istiyoruz Özel hastanelerde gayri yasal bir işlemin yapılmasına izin vermek istemiyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.