Bala Nedir, Bala ne anlama Gelir, Bala ismi Kur'an da geçiyor mu

Bala Nedir, Bala ne anlama Gelir, Bala ismi Kur'an da geçiyor mu

Bala Nedir, Bala ne anlama Gelir, Bala ismi Kur'an da geçiyor mu? Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebalı' nın kızı olan Bala Hatun' un ismi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bala ismi ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde...

Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey' in gönlünü kaptırdığı, Şeyh Edebalı' nın kızı olan Bala ismi izleyicilerin dikkatini çekti. Tarihte Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey' in eşi olan Bala hatun' un isminin manası internette araştırılıyor. Peki Bala Nedir, Bala ne anlama Gelir, Bala ismi Kur'an da geçiyor mu?

Bala ismi ne manaya gelmektedir?

Bala ismi çocuk, yavru, küçük, oğlan çocuğu, yüksek kat, azat, kuş yavrusu, anlamlarına gelmektedir. Osmanlı Devletinde büyük biri mülkiye rütbesi anlamına da gelen Bala Osmanlıca'da "Bâlâ" olarak yazılmaktadır.

Osmanlı Devleti kurucusu Osman Gazi'nin eşi olan Bala Hatun, son günlerde özellikle diziseverlerin gündemine geldi. Sözlükte yüksek, yüce, yukarı gibi birçok anlama gelen Bala kelimesi erkek çocuğu da demektir. İşte, Bala ismi ile ilgili detaylar.

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir.

Bala İsmi Kuranda Geçiyor mu?

Bala ismi kuranda Geçmiyor. Bir ismin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel yada kötü bir isim olduğu anlamına gelmez. Kuran'da geçmese de koyabileceğimiz çok sayıda güzel ve anlamlı isimler bulunmaktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.