Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi İshak Reis Kimdir?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi İshak Reis Kimdir?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin başlaması ile birlikte dizinin hayranları dizide anlatılan karakterleri araştırmaya başladı. Pekala Barbaros (Barbarossa) kardeşlerin en büyüğü olan İshak Reis tarihte kimdir, ne zaman yaşadı, başarıları nelerdir?

Hızır Reis ile Oruç Reis'in ağabeyi olan İshak Reis, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi ile birlikte halk mabeyninde araştırma konusu olmuş durumda. Türk denizciliği için çok büyük başarılara imza atmış olan Barbaros Kardeşler hakkında yapılmakta olan aramalara 'Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisinde ki Türk denizcisi İshak Reis kimdir?' sorusu da dahil oldu. Dizinin izleyicilerinin merak etmiş oldukları "Barbaroslar İshak Reis tarihte kimdir, ne zaman yaşadı?' gibi sorulara cevap haberimizde.

BARBAROS İSHAK REİS KİMDİR?

İshak Reis; Barbaros Hayreddin Paşa olarak tarih sayfalarında yerini alan Hızır Reis'in ayrıca İlyas Reis ve Oruç Reis'in ağabeyidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk Kaptan-ı Deryası unvanını elinde bulunduran Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşleri, Türk denizciliğini daha ileri bir noktaya taşıyarak Akdeniz'de uzun yıllar sürecek olan Osmanlı egemenliğini tescillemişlerdir. Akdeniz'in bir 'Türk Gölü' olarak da anılmasında Barbaros kardeşlerin rolü bir hayli büyüktür.

TARİHTE İSHAK REİS KİMDİR?

İshak Reis, Midilli fatihlerinden ve Selanik'in Vardar Ağalarından birisi olarak öne çıkan, Türk ya da Arnavut olduğu düşünülen Vardar-i Yakup Ağa'nın en büyük oğlu olarak öne çıkar. Yakup Ağa'nın çömlekçilik işini bir süre kadar İshak Reis devam ettirmiş, Midilli'de de kalarak mali işlerin kontrolü ile yakinen ilgilenmiştir.

İSHAK REİS HANGİ SAVAŞLARA KATILDI?

İshak Reis, kardeşleri Oruç ve Hızır Reislerin denizcilik sahasındaki başarılarına çeşitli şekillerde büyük katkılarda bulunmuştur. Kuzey Afrika'da Osmanlı için toprak edinme sürecinde İshak Reis'in de katkısı bir hayli fazladır. Barbaros Kardeşler, İspanyollar ile savaşarak Cezayir'i Türk toprağına dönüştürmüştür.

İSHAK REİS NASIL VE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Cezayir'in hakimiyetini sağlamasının ardından bir yıl sonra İspanyollar Cezayir'i geri almak için Araplar ile birleşerek saldırıya geçti. 1518 tarihinde gerçekleşen bu savaş içerisinde İshak Reis kardeşi Oruç Reis ile birlikte şehit oldu. Mezarı ise Fas toprakları içerisinde yer alan Ujda kentindedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.