Baş Ağrısı Neyden Kaynaklanır

Baş Ağrısı Neyden Kaynaklanır

Baş ağrısı günümüz modern insanın yaşadığı en büyük sorunlardan biri, Prof. Dr. Canan Karatay baş ağrısının neden kaynaklanabileceğini, bu ağrının aslında neye işaret ettiğini anlattı. Baş ağrısının; bir belirti ve bir semptom...

Baş Ağrısı Neyden Kaynaklanır

Baş ağrısı günümüz modern insanın yaşadığı en büyük sorunlardan biri, Prof. Dr. Canan Karatay baş ağrısının neden kaynaklanabileceğini, bu ağrının aslında neye işaret ettiğini anlattı.

Baş ağrısının; bir belirti ve bir semptom olduğunu dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, “Ama neyin belirtisidir? Onu açıklamaya çalışıyorum. Bunun için insan vücudunu tanımamız lazım. İnsan vücudu büyük bir kompleks. Yani makro kozmos da ulaşılamayan o kadar çok yerler, bilinmeyenler var ki. İnsan vücudu da mikro kozmos. Teknoloji ilerledikçe bunlar keşfedilmeye başladı. İnsan vücudunda üç trilyondan fazla hücre var. Yüzlerce enzim var. Yüzlerce, onlarca korbon var, protein var, yağ var, mineraller var, vitaminler var. Daha birçok bilemediğimiz etken var. Bütün bunlar ruhumuz da dahil. Bir denge içinde çalıştığı zaman, bir harmoni içinde çalıştığı zaman doğal olarak vücut sıhhatli sayılır. Bu dengenin en ufak bir tuğlasını altından çektiğimiz zaman vücutta normal denge fonksiyonları, hücrelerin birbiriyle iletişim fonksiyonları yavaşlar ve durur. Bu nedenle bunu bize uyaran, uyarı veren baş ağrısıdır.” dedi.

 

Baş Ağrısının En Önemli Nedeni Susuz Ve Mineralsiz Kalmış Olmamızdır

Baş Ağrısının En Önemli Nedeni Susuz Ve Mineralsiz Kalmış Olmamızdır

Bu dengesizliği sağlayan en önemli faktörlerden birinin susuzluk ve mineral eksikliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Bunların dışında uykusuzluk da çok önemlidir. Bunları hepimiz biliriz. Baş ağrısı sebebidir. Oruç tuttuğumuz zaman akşama doğru başımızın ağrımasının sebebi; susuz ve mineralsiz kalmış olmamızdır. Bu en önemli belirtilerden biridir. Bu ağrının en önemli sebeplerden biri de anemi dediğimiz kansızlıktır. Bilhassa doğurganlık çağındaki kadınlarda demir eksikliği çok fazladır. Bu baş ağrı sebebidir. Halsizlik sebebidir. Bu ağrının diğer sebeplerden biri de toksinlerdir. İç toksinler ve dış toksinler. İç toksinler gıdalarla aldığımız zehirli maddelerdir. Bunlar hazır gıdalarda bulunmaktadır. Trans yağlar gelir, işlenmiş bütün gıdalarda işlenmiş fabrikadan çıkmış pakete girmiş bütün gıdalarda, bunlar vücudumuzdaki dengeleri altüst eder. İnteraktif olan hücre işlemlerini bozar ve baş ağrısı bunun belirtisidir.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Canan KaratayProf. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay: “Yaşadığımız Stres, Kortizon Olarak Bize Dönüp Başımızı Ağrıtır”

Baş ağrısının en önemli sebeplerinden birinin de kabızlık olduğunu açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay şunları söyledi, “Kronik kabızlıktır. Kronik kabızlık vücutta bağırsak ve floramızın mikrobiyomunun altüst olması demektir. Bu tabii ki o zaman yediğimiz yiyeceklerle, içeceklerle toksinlerin kana karışıp vücudu altüst etmesi demektir. Bu ağrı da bunun bize çok önemli bir uyarısıdır. Aynı zamanda stres de çok önemlidir. Stres hormonu biliyorsunuz. Böbrek üstü bezlerinden salgılanır. Böbrek üstü bölgelerden salgılanan stres hormonuna kortizon diyoruz. Bu bizim başımızı ağrıtır. Yani ağrının sebebi tansiyon yüksekliği değildir. Bilinen aksine strestir. Kortizon salgılanır ve başımızı ağrıtır. Tansiyon yüksekliği sonucu, baş ağrısı olmaz. Ağrı olduğu için tansiyon yükselir. Bunu açıklamak istiyorum. Gıda alerjileri de çok önemlidir alerjileri. Bazı kişiler en doğal gıdalara dahi alerji gösterebilir. Bu da gene baş ağrısı sebeplerinden biridir. Telaşımız efendim endişemiz, korkumuz bütün bunlar hepsi stres hormonunu salgıladığı için baş ağrısı sebebidir.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.