Beyaz Kod Verileri Paylaşılmıyor İddiası

Beyaz Kod Verileri Paylaşılmıyor İddiası

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), sağlık çalışanlarına yönelik şiddet başvurularının kaydedildiği Beyaz Kod verilerinin paylaşılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na yazdığı yazıya süresi içinde hiç bir yanıt verilmedi.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), sağlık çalışanlarına yönelik şiddet başvurularının kaydedildiği Beyaz Kod verilerinin paylaşılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na yazdığı yazıya süresi içinde hiç bir yanıt verilmedi. TTB, yazıya yanıt verilmeyerek başvurunun reddedilmesinin Anayasa’da düzenlenen dilekçe hakkına ve Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na aykırı olması ile idare mahkemesine başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Sağlıkçıya şiddet başvurularının kaydedildiği Beyaz Kod verilerinin paylaşılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na yazılan yazıya süresi içinde hiç bir yanıt verilmedi. TTB, yazıya yanıt verilmeyerek başvurunun reddedilmesi sonrası idare mahkemesine başvuruda bulunduklarını açıkladı.

“Beyaz Kod Verileri Paylaşılmalı”

Sağlık Bakanlığı Hukuki Yardım ve Beyaz Kod Uygulaması Genelgesi’nde arşiv ve kayıtların düzenli tutulup ilgili birimlere aylık ve yıllık olarak gönderilmesinin düzenlendiğine vurgu yapılan başvuruda; TTB’nin talep ettiği bilgi ve belgelerin, bakanlığın hukuki yükümlülüğü olarak kaydını ve istatistiğini tutması gereken bilgi ve belgeler olduğunu ifade edildi. Beyaz Kod verilerinin şiddeti doğuran sebeplere ilişkin analizlere dayanak oluşturduğunun ifade edildiği başvuruda Beyaz Kod verilerine ilişkin yapılan başvuruların reddedilmesinin, hem hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sağlıklarının korunması hem de toplumun sağlık hizmetine erişimi için bir engel olduğu söylendi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Beyaz Kod Verileri Paylaşılmıyor İddiası

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.