Beyaz Yürüyüş

Beyaz Yürüyüş

Hekimler Beyaz Yürüyüş ile Haklarını Arayacak. Hekimler, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde hekimlerin özlük haklarını korumak ve halkın sağlığına sahip çıkmak amacıyla bir dizi eylem planını hayata soktu. 23 Kasım’da Ankara’ya...

Hekimler Beyaz Yürüyüş ile Haklarını Arayacak. Hekimler, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde hekimlerin özlük haklarını korumak ve halkın sağlığına sahip çıkmak amacıyla bir dizi eylem planını hayata soktu. 23 Kasım’da Ankara’ya Beyaz Yürüyüş var.
 
Beyaz Yürüyüş Eylemi Neden Yapılıyor
 
TTB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hekimler ülkenin dört bir yanından “Mesleğimizi yapamıyoruz”, “Nefes alamıyoruz”, “Geçinemiyoruz” diyor. Her gün kamudan istifalar birliğimize iletiliyor, Türk Tabipleri Birliği’nin verdiği “iyi hal belgesi” sayılarına göre yaptığımız değerlendirmede ciddi bir yurtdışı göçü varken çareyi 10 dakika içerisinde iki hasta randevusu vermede gören bir sağlık sistemi artık iflas etmiş demektir.
Bu şartlarda Sağlık Bakanı’nın randevu keyfiyetini beklemeye 10 günden fazla süre vermemiz mümkün değildir. Daha önce tarihimizde de örnekleri olduğu gibi kazanımlarımızı örgütlü mücadele ile alacağız. Bugün iktidarın istifaları da göçleri de durdurmaya yönelik hiçbir adımı yokken biz, hekimlere “Bu topraklarda hekimlik yapmak için umut var, birlikte önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz, karanlığı aydınlatacağız ve artık söz bizim” diyoruz. Gün dayanışmanın, birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı güce güvenmenin, yaşam ve sağlık haklarımızı savunmanın ve geliştirmenin günüdür. Emeğimiz üzerinden kendini var eden sermayeye, idarecilere dur demenin “Biz birlikte güçlüyüz”ü göstermenin günüdür” ifadelerine yer verildi.
Beyaz Yürüyüş Öncesi Toplantılarda Verilecek Mesajlar Şöyle

5 Dakikada hekimlik yapılmaz 

COVID-19 Meslek Hastalığı Yasası ve her yıla 120 gün yıpranma payı İSTİYORUZ

Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ödeme İSTİYORUZ. Hekimlere 7200 ek gösterge DERHAL VERİLMELİDİR

Çalışma koşullarımızda iyileştirme İSTİYORUZ. Güvenli, sağlıklı çalışma alanları İSTİYORUZ

Dr. Aynur Dağdemir’i anıyoruz, sağlıkta şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri İSTİYORUZ

Bu sağlık sistemi iflas etmiştir. Sağlık hizmetlerinin toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmesini İSTİYORUZ

Beyaz Yürüyüş Hekimleri temsilen TTB heyeti Ankara’ya yürüyor

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.