Beykoz Çubuklu Köyü

Beykoz Çubuklu Köyü

Çubuklu köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Çubuklu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Çubuklu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çubuklu  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çubuklu  köyü son dakika gelişmeleri, Çubuklu   köyüne özgü yemekler, Beykoz Çubuklu   köyünün tarihi, Çubuklu   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çubuklu   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çubuklu, İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Kentin genişlemesi ile birlikte Çubuklu, günümüzde Beykoz ilçesine bağlı bir "mahalle" statüsünüdedir. Kuzeyinde Paşabahçe, güneyinde ise Kanlıca semtleri yer alır.

"Çubuklu" isminin nereden geldiği konusunda farklı rivayetler olsa da, buraya ayrı bir ün kattığı bellidir. Burada yapılan çubuk lülelerinden ya da II. Bayezid'in oğlu Yavuz Sultan Selim'e söylediği "Kızılcık çubuğu" menkıbesinden olsa gerek buraya "Çubuklu" adı verildiği rivâyet edilmektedir.

Osmanlı padişahları, bu bölgeyi av yeri olarak kullanmışlar. Eremya Çelebi, bu yöre hakkında şu bilgiyi veriyor: "Çubuklu, padişah bahçesidir. Buranın meyve ve sebze yetiştirilen bostanlarına, bostancılar nezâret eder."

Çubuklu semtinin yüksek yerlerinden olan Çubuklu korusu, bir zamanlar 150 dönüm genişliğinde İstanbul'un sevilen mesîre yerlerinden biriydi. Bu bahçelerin ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber, Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki "mevâcib defterleri'nde "Bağçe-i Çubuklu" olarak anılması, III. Murat'tan sonraki bir tarihte de varlığını göstermektedir.

Baharda, bülbülleriyle ün yapan Çubuklu, III. Ahmet zamanında imâr edilmiş. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, buraya büyükçe bir havuz ve güzel bir çeşme yaptırmış ve çevresine çınar ağaçları diktirmiş. III. Ahmet döneminde "Feyzabad" adını almış ve "hasbahçe" olmuş. 18'inci yüzyılın ortalarında "hasbahçe" olmaktan çıkmış ve bir köy olmuş.

Çubuklu'nun sırtlarında, semtin alâmet-i fârikası, Mısır'ın son bağımsız hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılmış olan Hıdiv Kasrı bulunur. Halil Ethem Bey Yalısı, semtteki önemli bir diğer yapıdır.

Çubuklu, İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çubuklu köyü resimleri ve Çubuklu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuklu İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbullu iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbullu Ünlüler arasında Çubuklu Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.