Beypazarı Yukarıulucak Köyü

Beypazarı Yukarıulucak Köyü

Yukarıulucak Köyü Haberleri, Beypazarı Yukarıulucak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıulucak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıulucak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Yukarıulucak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıulucak köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıulucak köyüne özgü yemekler, Beypazarı Yukarıulucak köyünün tarihi, Yukarıulucak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıulucak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıulucak, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıulucak Köyü Resimleri ve Yukarıulucak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Yukarıulucak Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıulucak, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Varlığı Anadolu Selçuklu Devleti'ne dayanmakta olup, halk arasında Türkmen Yörük aşireti olan Kayı Boyunun ovası anlamına gelen kayovası ismi ile bilinen yerleşimdir.Bu bölgede Türkmen Yörük aşiretin konakladığı yaylak olarak kullanıldığı bilinmekte olup, çevre köylerde "ova" diye nitelendirilir. 1928'de Ulucak Fevkâni olarak geçmektedir.Başlıca yemekleri; yaprak dolması, güveç, saç kavurma, höşmerim ve güllaçtır.Ankara il merkezine 113 km, Beypazarı ilçesine 13 km uzaklıktadır. kırbaşı yolu üzerinde 10 km den sonra tren yolu üzerindeki köprüden sola dönülür

Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır. Genelde havuc üzerin den gecimlerini saglarlar. Bunun yanı sıra yeşillik (marul, sogan, turp, ıspanak, tere, maydanoz, japon turpu, vb.) arazisi kücük olmasına ragmen cevre köylerden dada erken ve kaliteli yetiştirip köye gelen tütcarlara ya da hale calışırlar. Az da olsa hayvancilik vardir mahallede günlük 250 isciye tarimiscisi istihdam saglanmaktadir.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. yan1 s1ra mahallede sulama koparetifi bulunmaktadir

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.