Bozkurt Keşlik Köyü

Bozkurt Keşlik Köyü

Keşlik Köyü haberleri, Bozkurt Keşlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Keşlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Keşlik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkurt Keşlik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Keşlik köyü son dakika gelişmeleri, Keşlik köyüne özgü yemekler, Bozkurt Keşlik köyünün tarihi, Keşlik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Keşlik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Keşlik, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Keşlik Köyü Resimleri ve Keşlik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkurt Kastamonu Arası Kaç Km? Bozkurt Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Bozkurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Bozkurt Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Keşlik, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür.Köyde bulunan ve 275 yıllık olduğu tespit edilerek Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alınan cami köyün eski bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir.
KEŞLİK : İlçenin orta kesiminde Göynük Dağının kuzeyinde kurulan ve Meydan Deresi ile Tekköprü Dereleri arasında kurulu Keşlik (Merkez) -Udurnu (Düzköy ) - Çalıvo-Karuvo Boduro denilen 5 yerleşimden teşekkül etmiş olan köy, Doğusunda Dursun Köyü, Batısında Alantepe ve Ulu Köyleri, Güneyinde kısmen Ulu,kısmen Dursun Köyleri arazisi,Kuzeyinde ise Yaşarlı,Kuzeydoğusunda Işığan köyleri ile komşudur.
İlçe merkezine olan uzaklığı 16 km dir. Ulaşım Bayramgazi üzerinden köy grup yolundan sağlanmaktadır.Ancak Koçacam köyü üzerinden de ulaşmak mümkündür.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy kendi adını taşıyan ( Keşlik Elması ) ekşi bir tadı olan elması ile ünlüdür. 1968 yılına kadar çevredeki en büyük köy olan Keşlik, bu yıl içersinde Dursun,Ulu ve Işığan köylerinin ayrılması ile bugünkü sınırlarına kavuşmuştur.Köyün Çarşamba günleri kurulmak üzere alınmış Pazar ruhsatı bulunmaktadır.Alışveriş yapılabileccek Bakkalı kahvehanesi bulunmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi merkez mahalle haricinde yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.