Çamardı Çukurbağ Köyü

Çamardı Çukurbağ Köyü

Çukurbağ Köyü haberleri, Çamardı Çukurbağ köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çukurbağ köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Çukurbağ köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çamardı Çukurbağ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukurbağ köyü son dakika gelişmeleri, Çukurbağ köyüne özgü yemekler, Çamardı Çukurbağ köyünün tarihi, Çukurbağ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukurbağ köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukurbağ, Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukurbağ Köyü Resimleri ve Çukurbağ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamardı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamardı Niğde Arası Kaç Km? Çamardı Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Çamardı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Çamardı Çukurbağ Köyünde doğan biri var mı? Çamardı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çukurbağ, Niğde ilinin Çamardı ilçesine bağlı bir köydür.

Niğde'nin Çamardı ilçesine 7 km uzaklıktadır. Coğrafi açıdan Niğde'nin Güney-Doğusunda bulunmaktadır.Ecemiş Çayı da köyün yakınlarında bulunmaktadır.Ayrıca köyün eteklerinde bulunduğu Aladağlar turistik bir öneme sahiptir. Niğde merkezi İç Anadolu Bölgesi'ne girmesine rağmen köy Akdeniz Bölgesi sınırları içerisindedir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2010    756
2009    897
2008    998
2007    775
2000    736
1990    771
1985    1059

Köyün ekonomisi tarım ve turizm dayalıdır. Çukurbağ köyü Aladağlar'ın eteklerinde kurulmuştur. Aladağlar derin vadileri,otuzdan fazla 3000 m'den yüksek zirveleri ile yerli yabancı dağcıların ve kampçıların dikkatini çeker.Ayrıca turistler Yedigöller Vadisi gibi doğa harikalarını da gezmektedir.Köyde bu turistik faaliyetler için birkaç pansiyon bulunmaktadır.

Köyde 2 ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi bulunmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 1 ibadethane, 2 kahvehane, 3 pansiyon ve 1 fırın vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.