Çamlıhemşin Dikkaya Köyü

Çamlıhemşin Dikkaya Köyü

Dikkaya Köyü haberleri, Çamlıhemşin Dikkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dikkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Dikkaya Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çamlıhemşin Dikkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dikkaya köyü son dakika gelişmeleri, Dikkaya köyüne özgü yemekler, Çamlıhemşin Dikkaya köyünün tarihi, Dikkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dikkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dikkaya, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dikkaya Köyü Resimleri ve Dikkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıhemşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıhemşin Rize Arası Kaç Km? Çamlıhemşin Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çamlıhemşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çamlıhemşin Dikkaya Köyünde doğan biri var mı? Çamlıhemşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dikkaya, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi Mekleskiriti'dir.Köyde tipik karadeniz kültüründen farklı Laz kültürü vardır. Düğünlerde, şenliklerde tulum çalınır. Kültürleri bölgedeki diğer halklardan farklıdır. Dilleri Lazca'dır.
1958 yılında Mekaleskirit olan adı  Dikkaya köyü olarak değiştirilmiştir. Köyün ismi Lazcada Mek'aleskirit ve Mek'alesk'iriti olarak iki farklı şekilde yaygın olarak kullanılmaktadır. Mek'alesk'iriti ismi hakkında kesin bir bilgiye sahip olunmasa da yaşlı köy sakinleri ve birkaç elden nakledilen kelime anlamı hakkında bilgi şu şekildedir. 1- Mekal etmek Mek'al etmek. Köydeki birçok kişi Mek'aleskiriti isminin "Mek'al etmek" kelimesinden geldiğini söylemektedirler. Buna göre "mek'ali sk'iri" (mekali=Lazcada yerdeki bir şeyleri bulunduğu yerden kaldırıp götürmek. sk'iri=erkek evlat, delikanlı) denildiğini bunun da zamanla "Mek'alesk'iri" "Mek'alesk'iriti" olarak zamanla değiştiği . Mek'al etmek başka bir görüşe göre "yer kapmak" anlamına gelmektedir. 2- melenk'ale
Mek'aleskiriti isminin çok zayıf olsa da Lazcadaki melenk'ale (karşı taraf) anlamından türediği de  rivayet edilmektedir.[2]
Rize il merkezine 67, Çamlıhemşin ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım,hayvancılığa ve yurt dışı ve içinde yaşayanların köye katkılarına dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum