Can Yücel ve Eski Datça

Datça, Anadolu'nun Güney Batısının, En Uç Noktasında, Akdeniz Ve Ege Denizini Bölen İnce Uzun Bir Yarımadadır. Bu Güzel İlçemiz, Muğla İline Bağlı Olup Gene Kardeş İlçesi Marmaris'e Yaklaşık 70 Km Uzaklıkta Bulunmaktadır.

Datça, Anadolu'nun Güney Batısının, En Uç Noktasında, Akdeniz Ve Ege Denizini Bölen İnce Uzun Bir Yarımadadır. Bu Güzel İlçemiz, Muğla İline Bağlı Olup Gene Kardeş İlçesi Marmaris'e Yaklaşık 70 Km Uzaklıkta Bulunmaktadır. Bu Yolda Fazla Sıkılmazsınız. Tipik Bir Akdeniz Örtüsüne Sahip Olduğu Kadar Da Zengin Bir Orman Dokusu Vardır. Datça'ya Girerken Birden Karşınıza Bir Küçük Bir Levha Çıkar Eski Datça Diye..Hemen Sapın İçeri… Tek Yada İki Katlı Tamamı Taştan Yapılmış Evler, Bahçelerini Begonvillerin, Kabak Çiçeklerinin, Sarmaşıkların Süslediği Sokakları, Arnavut Kaldırımlarıyla Kaplıdır. Evlerin Kapılarının Önünde Saklılar Dolusu Çiçeklerin Olduğu, Her Yanı Tarih Kokan Bir Yöre Görürsünüz. İşte Burası "eski Datça"dır. Eğer Bu Yöreye Mevsiminde Giderseniz, Patikalarında Yürürken Badem Çiçeklerinin Güzelliği Sizi Büyüler.

Yüzlerce Bitki Türü Yanında, Çok Sayıda Endemik Bitkinin Bir Arada Olması Bir Renk Cümbüşü Oluşturur. Bu Durum Gözlerinizin Pasını Silmeye Yeter. Esen Rüzgar, Taşıdığı İyot Kokusuyla Günün Her Saatinde İçinizi Ferahlatacaktır.

Eski Datça Denildiğinde İlk Akla Gelen Kişi Can Yücel Olur. Gelin Özdeşleşen Bu İki Değeri sizlere burada anlatıyorum.

Not:
Bu belgeselim daha önce de yayında idi. kullandığım fon müziklerinin sahipleri tarafından telif hakkından dolayı Dünya genelinde yayın kısıtlamasının gelmesi nedeniyle, Belgeselimi tekrardan fon müzikleri YouTube şirketinin onay verdiği müzikler kullanılarak , hepsi tarafımca değiştirilerek tekrar yayına alınmıştır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar