Çatalca Karamandere Köyü

Çatalca Karamandere Köyü

Karamandere köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Karamandere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İstanbul köyleri arasında yer alan Karamandere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karamandere  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karamandere  köyü son dakika gelişmeleri, Karamandere   köyüne özgü yemekler, Çatalca Karamandere   köyünün tarihi, Karamandere   köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karamandere   köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karamandere; 1879'da Balkan Yarımadası'ndan göç eden topluluklar tarafından kurulan, İstanbul'a bağlı Çatalca'nın kuzeybatısında bir mahalle.

Kuzeydoğusunda Karadeniz, kuzeybatısında Çilingoz Tabiat Parkı, güneyinde D 020, güneydoğusunda devlet ormanı, güneybatısında Danamandıra Tabiat Parkı ve doğusunda Durugöl bulunur. Coğrafyasında; taraça, çakıl, alüvyon, mıcır, mermer ve gnayslar bulunur, bahçe tarımı yapılır. Ferah Tepe, Harman Tepe ve Bostantarla Tepesi önemli zirveleridir. Karamandere Köprüsü-Karamandere Meydanı ve 34-82 karayolları önemli yollarıdır. Karamandere Deresi, Binkılıç Deresi, Mandıra Deresi, Yaylacık Deresi önemli akarsularıdır ve bu akarsular Durugöl'e dökülür. Roma su kemerleri ve Anastasius Suru çevresindeki tarihsel yapılardır. Önemli su yolları üzerindedir ve çok sayıda su kaynağı bulunur. Bulunan su kaynakları ve doğal enerji kaynaklarıyla ilgili projeler planlanır. Su dağıtım kuruluşları, turizm kuruluşları ve turizm çalışmaları vardır. Doğa sporları ve film endüstrisi için kullanılır.

140 yıllık Hazine'ye ait eski köy yerleşim alanları sorunuyla ilgili görüşmeler yapıldı ve konu Meclis'e sunuldu. 2012'de Meclis tarafından çıkarılan yasayla 2014'te köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle oldu.

Karamandere, İstanbul ilinin Çatalca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karamandere köyü resimleri ve Karamandere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İstanbul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Karamandere İstanbul Arası Kaç Km? İstanbul Hava Durumu? İstanbul Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İstanbullu iseniz İstanbul doğumlu ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İstanbullu Ünlüler arasında Karamandere Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.