Çayeli Abdullahhoca Köyü

Çayeli Abdullahhoca Köyü

Abdullahhoca Köyü haberleri, Çayeli Abdullahhoca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Abdullahhoca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Abdullahhoca Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çayeli Abdullahhoca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Abdullahhoca köyü son dakika gelişmeleri, Abdullahhoca köyüne özgü yemekler, Çayeli Abdullahhoca köyünün tarihi, Abdullahhoca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Abdullahhoca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Abdullahhoca, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Abdullahhoca Köyü Resimleri ve Abdullahhoca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çayeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çayeli Rize Arası Kaç Km? Çayeli Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çayeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çayeli Abdullahhoca Köyünde doğan biri var mı? Çayeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Abdullahhoca, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür. Köy adını bir döneme damgasını vuran Dersiam Abdullah Hoca(çakır) dan almaktadır.

Rize iline 24 km, Çayeli ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy sınırları içindeki çay fabrikası az da olsa istihdam olanağı sağlamaktadır.Ayrıca Koyde Toplanan Çay'ın tamamını devlet alamadığından Ali Okumuş köye "Okumuş Çay Sanayii Güzel Çay Fabrikası"nı açmıştır. Son derece kaliteli çay üreten fabrikada bu yıl Türkiye de bir ilk olan tikkirinti çay üretimine başlanmıştır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve Sağlıkevi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.