Çayeli Erenler Köyü

Çayeli Erenler Köyü

Erenler Köyü haberleri, Çayeli Erenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erenler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Erenler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çayeli Erenler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenler köyü son dakika gelişmeleri, Erenler köyüne özgü yemekler, Çayeli Erenler köyünün tarihi, Erenler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenler, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenler Köyü Resimleri ve Erenler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çayeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çayeli Rize Arası Kaç Km? Çayeli Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çayeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çayeli Erenler Köyünde doğan biri var mı? Çayeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erenler, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı Venekdere'dir.
Erenler Köyü ilk yıllarda göç alan bir bölge olması ve yaylacıların geçiş istikametlerinde olduğundan farklı kültürlerin etkilerine maruz kalmıştır. köyde Horum ve Hemşin kültürü birlikte görülür. Özellikle yaylacılık yapan mahallelerde Hemşin Kültürü görülürken, köyün yerleşik yaşam biçimini benimsemiş olan halkında ise Horum kültürü görülür.Günlük yaşamda kültür farklılığı çok belirgin değildir. Çünkü yıllardır bir arada yaşamış olan köylü zamanla ortak bir kültür üretmiş, yıllarca bir sorun çıkmadan birlikte yaşamışlardır. Karadeniz insanı yapı olarak dağınık, biribirinden uzak yerleşimi tercih etse de, halk birbiriyle uyum içinde, vatanına, toprağına baglı bireyler yetiştirmektedir.
Rize iline 32 km, Çayeli ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Erenler Köyü'nde nüfus 2000 yılında 267 iken bu rakam 2007 verilerine göre 63'e düşmüştür.köyde ilköğretim okulunun olmaması ve insanların çalışmak için sehir merkezlerine göç etmesiyle köyde sürekli kalan kişi sayısı hızla azalmakatadır.Yaz aylarında çay sezonunun açılmasıyla bir hareketlilik görülse de çay hasatı bittikten sonra köy yine sessizliğe bürünmektedir.2007 verilerine göre köyde nüfus; Erkek: 34 Kadın: 29 Toplam: 63
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesini halk kendi imkânlarıyla yapmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı var fakat doktor ve sağlık memuru yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon, adsl mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.