Çayeli Köprübaşı Köyü

Çayeli Köprübaşı Köyü

Köprübaşı Köyü haberleri, Çayeli Köprübaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Köprübaşı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çayeli Köprübaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprübaşı köyü son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyüne özgü yemekler, Çayeli Köprübaşı köyünün tarihi, Köprübaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprübaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprübaşı, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprübaşı Köyü Resimleri ve Köprübaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çayeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çayeli Rize Arası Kaç Km? Çayeli Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çayeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çayeli Köprübaşı Köyünde doğan biri var mı? Çayeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı ada başı olarak bilinir.Köy sırt köyünden ayrılarak kendi muhtarlığını kurmuştur.
Rize iline 26 km, Çayeli ilçesine 8 km uzaklıktadır. Ayrıca ağaran şelalesi bu köyün sınrları içersindedir.Köyden uzaklığı 3 km dir. Ağaran şelalesi doğal güzelliğiyle bölgede dikkat çekmektedir
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde nüfus mevsime göre farklılık göstermektedir. yazları çok kalabalık olur. Bunun nedeni ekonomik yapı. İnsanlar Büyükşehirlere çalışmaya giderler. Yaz ayları yaklaşınca malum çay sezonu açılacnda köy şenlenir diyebiliriz. Kışları ise 50 haneden sadece 5 inde insan kalmaktadır
Köyün ekonomisi başta çay olmak üzere; tarım, hayvancılık,arıcılık ve son zamanlarda kivi üretimine dayanır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.