Çayeli Sırt Köyü

Çayeli Sırt Köyü

Sırt Köyü haberleri, Çayeli Sırt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sırt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Sırt Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çayeli Sırt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sırt köyü son dakika gelişmeleri, Sırt köyüne özgü yemekler, Çayeli Sırt köyünün tarihi, Sırt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sırt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sırt, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sırt Köyü Resimleri ve Sırt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çayeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çayeli Rize Arası Kaç Km? Çayeli Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çayeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çayeli Sırt Köyünde doğan biri var mı? Çayeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sırt, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür.Rize iline 26 km, Çayeli ilçesine 8 km uzaklıktadır. Güneyinde Yamaç köyü, batısısında Sarısu köyü ve doğusunda Aşıklar köyü bulunur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yıl boyunca bol yağış alır, kışlar çok soğuk geçmez ama kar yağışı olağandır, dağların Karadeniz'e paralel uzanması ve dik yapısı denizden gelen nemli havanın buralarda yoğunlaşmasına ve yaz yağışlarını görülmesine neden olur. Özellikler Ağustos ve Eylül ayları çok yağışlı geçer ve heyelan ve sel felaketleri sık sık görülür.
Bitki örtüsü gürdür, özellikler köyün dağlarla sınırı olan çay tarımı yapılmayan arazilerinde geniş yapraklı gür orman yapısı görülür. Çay tarımı yapılan alanlarda ağaçlar tek tek ve küçük gruplar oluşturacak şekilde yayılmıştır. Köyde en çok görülen baskın ağaç türü sakallı kızılağaçtır, dağ, tepe, dere yatakları ve dik araziler bu kızılağaç türüyle kaplıdır, bunun yanında büyük yapraklı ıhlamur, dağ karaağacı, doğu kayını ve Anadolu kestaneside en çok rastlanan türler arasında yer alır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Halkın geçim kaynağını çay tarımı oluşturur. Bunun yanında mısır, kivi, fasulye gibi yan ürünler de yetiştirilmekte ancak elde ürün ekonomik gelir getirmemekte köy halkı tarafında tüketilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol beton olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.