Çemişgezek Paşacık Köyü

Çemişgezek Paşacık Köyü

Paşacık Köyü Haberleri, Çemişgezek Paşacık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çemişgezek Paşacık Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Paşacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çemişgezek Paşacık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşacık Köyü son dakika gelişmeleri, Paşacık Köyü ne özgü yemekler, Çemişgezek Paşacık Köyü nün tarihi, Paşacık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşacık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşacık Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşacık Köyü Resimleri ve Paşacık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çemişgezek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çemişgezek Tunceli Arası Kaç Km? Çemişgezek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Çemişgezek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Çemişgezek Paşacık Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çemişgezek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Paşacık, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı Alevi Zazalardan oluşmaktadır. Eski adı Oskih veya Oskeğ (Yerel dilde "uskeğı" olarak telaffuz edilir) olan köy, daha önce Ermeni köyü olarak kurulmuştur. Oskih'in kelime anlamı Ermeni dilinde "Altın" olarak bilinmektedir. Köyde Ermenilerden kalıntı olarak kilise ve çeşme mevcuttur. Bu eserler tahrip edilmiş özellikle kilise harabelerinin taşları ev yapımında kullpaşacıkarak tahribatın önüne geçilememiştir.Köyde Zaza kültür, gelenek ve görenekleri yaşatılmaktadır. Yörenin gelenek ve göreneklerini yaşatmakla beraber hızla değişime uğramaktadır. Yine de özellikle toplum için önemli olan düğün törenleri, cenaze törenleri, hızır orucu, muharrem ayı ile ilgili temel gelenek ve görenekler zamana direnmektedir. Bu törenlerin en önemli özelliği köylüler arasında oluşturulan dayanışmadır. Düğün törenlerinde yapılan ziyafet sofralarında et kavurma, pilav ve hoşaf en çok tercih edilen yemeklerdir. Dinsel törenlerde Kış aylarında sıklıkla yapılan ve özellikle sabahları tercih edilen geleneksel yemeği "kurdı"dır. Ayrıca "şir" ve "bıcka şirı" da en önemli geleneksel yemeklerindendir. Çorba olarak "ekmek çorbası" ve "çorba germı", tatlı olarak da "bıcka qatı"dır. Bunların yanında kurutulmuş ve taze meyve ve sebzelerden yöresel yemekler de mevcuttur.Tunceli iline 139 km, Çemişgezek ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır, ancak kullpaşacıkamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi 2007 sonu itibarıyla tamamlanacaktır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır, ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır, ancak sağlık personeli olmadığı için kapalıdır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.