Çengelhan ve Rahmi Koç Müzesi

Çengelhan, Ankara'nın At pazarı semtinde “Hanlar Bölgesi” olarak adlandırılan alanın içinde yer almaktadır.

Çengelhan, Ankara'nın At pazarı semtinde “Hanlar Bölgesi” olarak adlandırılan alanın içinde yer almaktadır. Şimdiki adı Koyun pazarı sokağı olan ve taş kaplamalı yokuş bir sokağın sonlarına doğru Ankara Kalesinin ana giriş kapısının karşısındadır.

Sayın Rahmi M. Koç, tarafında 1990 yıllarında kurmuş olduğu Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı,  kültürel misyonumuzun bir parçası olan Çengel hanı, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralayarak bu yeri bir sanayi müzesine dönüştürerek bizlerin hizmetine sunmuştur.

Yenileme çalışmalarına, Çengel han Otelcilik Turizm, Organizasyon şirketi tarafından 2003 yılında başlanmıştır. 2005 yılına kadar süren yenileme çalışmasında han, aslına sadık kalınarak sağlamlaştırılmış, avlunun üzeri cam ile kapatılarak koruma altına alınmıştır.

Çengelhan, Nisan 2005 de, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı'na bağlı bir müze olarak ziyarete açılmıştır. Yaklaşık yılda 100.000 kişinin gezmekte olduğu bu sanayi müzesini sizler için araştırıp ve yerinde yapmış olduğum çekimlerim ile kısa bir Tanıtım belgeselini sizler için hazırladım.
 Beğenilerinize sunarım. Saygılarımla...

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar