Çeşme’de Taş Ocağı Sorunu Bitmek Bilmiyor

Çeşme’de Taş Ocağı Sorunu Bitmek Bilmiyor

Çeşme’nin Germiyan Mahallesi’ndeki taş ocakları sorunu bitmek bilmiyor. Danıştay tarafından 3 defa faaliyetinin durdurulması kararı verilen taş ocağı hakkında, 14 Haziran’da yeniden Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi. İ

Çeşme’nin Germiyan Mahallesi’ndeki taş ocakları sorunu bitmek bilmiyor. Danıştay tarafından 3 defa faaliyetinin durdurulması kararı verilen taş ocağı hakkında, 14 Haziran’da yeniden Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 14 Haziran tarihinde verilen kararda, “Ali Tekin tarafından yapılması planlanan Entegre Kalker Ocağı Kırma Eleme Plentmiks Tesisi Kapasite Artışı Ve Mobil Konkasör Asfalt Plent Tesisi ve Andezit Bazalt Üretimi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup; İZMİR Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir” denildi.

Kutlu Aktaş Barajı havzasına ve zeytin ağaçlarına yakın olan taş ocağı hakkında Germiyanlılar tarafından defalarca dava açılması ve Danıştay tarafından 3 defa faaliyetin durdurulması kararı verilmesine karşın, yeniden ÇED olumlu kararı verilmesi tepkilere yol açtı.

“Çeşme ayağa kalkmalı”

Yıllardır hukuk mücadelesini sürdüren Germiyanlıların Avukatı Şehrazat Mercan, verilen karar karşısında şaşkın olduklarını söyledi. Mercan, kararın şaka gibi olduğunu ifade ederek, “Zeytin Kanunu çok açık. Danıştay’ın 14. Dairesi’nin kararı çok açık. Zeytinlik alanlarda taş ocağı açılamaz. Germiyan’ın yanındaki taş ocağı için açtığımız davalar sonucunda, Danıştay dedi ki; ‘zeytinlik alanların bulunduğu yerlerde, bu gibi tesislere tekrar tekrar ÇED kararı verilmesinde hukuka uyarlık yoktur.’ Yani, ‘zeytinlik olan yerlere ÇED vermeyin’ diyor. Böyle bir hukuksuzluk, böyle bir kanunun arkasından dolanıp, önüne geçme dönemi, herhalde tanzimat döneminde bile yaşanmamıştır. Ayrıca, Kutlu Aktaş Barajı havzasında olması da başlı başına bir sorun. Bu son ÇED kararı ile ilgili yine dava açacağız. Ama artık bu sorun dava ile değil de, bütün Çeşme’nin ayağa kalkması ile çözülür. Yerel yönetimden de çok beklentimiz var” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.